Fotón Angela Merkel berlini otthona: a német kancellár nem a fényűzés híve

Mutatjuk, hol él Angela Merkel a férjével.

angela-merkel-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az emberek elképzelik, mégis milyen otthonokban élhetnek a politikusok, akkor a legtöbben hatalmas birtokokat és szemkápráztató luxusvillákat látnak a lelki szemeik előtt. Persze ahány világvezető, annyi szokás, sőt vannak országok, ahol hivatalos elnöki rezidenciák vannak, ilyen a Fehér Ház az Amerikai Egyesült Államokban vagy az Élysée-palota Franciaországban. 

Ám nem mindenki rajong a fényűző életmódért, közéjük tartozik Angela MerkelNémetország kancellára, aki 2005 óta áll az ország élén, bár idén már visszavonul, ugyanis a 2021-es őszi választásokon már nem indul.

Itt él Angela Merkel

A világ legbefolyásosabb asszonya egy berlini társasházban él professzor férjével, Joachim Sauerrel. A Kupfergraben utcában található lakás a Pergamon Múzeummal szemben található. Lényegében bárki felkeresheti a helyet, ahol él.

Balról a második társasház egyik lakásában él a férjével.
Balról a második társasház egyik lakásában él a férjével.
Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary

Amikor 2005-ben Németország kancellárja lett, lehetőséget kapott rá, hogy a Szövetségi Kancellári Hivatal nyolcadik emeletére beköltözhessen, elődje, Gerhard Schröder is ott élt 1998 és 2005 között. A 200 négyzetméteres kancellári apartmanban minden megtalálható, ami fontos, Merkel viszont ragaszkodott a saját lakásához, így végül nem költözött át a munkahelyére.

Férjével egyszerű, átlagos életet élnek, írta meg a Vogue. A helybéliek gyakran látják őket berlini éttermekben enni, de a kancellár ugyanúgy, mint bárki más, simán leugrik az élelmiszerboltba, arról viszont nem szól az írás, hogy ilyen esetben a biztonság kedvéért ott vannak-e vele testőrök, vagy sem, hiszen a világ vezetői sokkal több veszélynek vannak kitéve, mint az átlagpolgárok. Operába is szívesen járnak, így ha idejük engedi, megnéznek egy-egy darabot.

- Inkább lemondok három megbeszélést ahelyett, hogy a házasságomat veszélyeztetném. A férjem mellett biztonságban érzem magam, mellette nem kell semmit sem mondanom. Csendben lehetünk egymás mellett - nyilatkozta a házasságukról a Koelblnek.

Ha vidéki nyugalomra vágynak, a szülővárosától, Templintől nem messze lévő nyaralójukba vonulnak, ami Hohenwaldében található. Kívülről egy egyszerű, letisztult hétvégi ház. Érdekesség, hogy 2019-ben Templinnek a tiszteletbeli lakosává választották.

Így fest Angela Merkel nyaralója.
Így fest Angela Merkel nyaralója.
Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary

A nyaralójuk kertjében külön veteményese van, még krumplikat is termeszt, ha vendégek jönnek, szívesen főz rájuk, pitét süt, olyan, mint bármilyen átlagos háziasszony. A vidéken sokat túráznak a férjével, ez az egyik kedvenc kikapcsolódásuk.

Politikusok és házastársaik

Képes összeállításunkban politikusok házastársairól nézegethetsz fotókat. Törökország, Kanada és Szlovákia vezetőjének is láthatod a hitvesét.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük