A Gyilkos sorok nyomozónője 95 éves lett: Angela Lansbury remekül fest
Angela Lansbury ma 95 éves.

angela-lansbury-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angela Lansbury korunk egyik legtehetségesebb színésznője, a magyar közönség számára a Gyilkos sorok sorozatból lehet ismerős, az általa megformált krimiregényíró és amatőr nyomozó, Jessica Fletcher sokak kedvenc karaktere volt, nem csoda, hogy 12 évadot megélt az 1984-ben elstartolt széria.

Olyan alkotásokban alakított hatalmasat, mint A mandzsúriai jelölt, A kristálytükör meghasadt vagy a Halál a Níluson. Rajzfilmek angol verziójában, például A szépség és a szörnyetegben, illetve az Anasztáziában is az ő hangja hallható. Három alkalommal jelölték Oscarra az 1900-as években, de egyszer sem vihette haza az aranyszobrocskát, végül 2014-ben életműdíjjal jutalmazta az Akadémia. Öt Tony- és hat Golden Globe-díj tulajdonosa. A Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatát 1994-ben adományozta neki Erzsébet királynő, így a neve elé jogosan írhatja a dáma megnevezést. A legendás csillag ma ünnepli 95. születésnapját.

Angela Lansbury 95 éves lett

A színésznő kilencven fölött is remekül tartja magát, ahogy az az alábbi felvételen is látható. Persze, mint mindenki, az idő múlásával ő is változott, de pillanatok alatt megismeri őt az ember. Méltósággal idősödött meg.

angela lansbury
Fotó: Michael Kovac / Getty Images Hungary

Születésnapja alkalmából a Daily Mirror készített vele egy interjút, amelyben elmondta, mennyire szerencsésnek tartja magát.

- Amit a legszerencsésebb dolognak tartok az életemben, az az, hogy azt a dolgot csinálhatom, amit a legjobban szeretek: színészkedek, és egy nagyszerű közönséget szórakoztatok világszerte. 

angela lansbury 2
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary

Születésnapját szerettei körében, Kaliforniában ünnepli meg. Elmondta, a szíve szakad meg azokért, akik a koronavírusban veszítették el szeretteiket az elmúlt hónapokban. Hozzátette, a korával sosem törődött.

- Sosem fogtam fel igazán, mennyi idős is vagyok. Ez olyan, mint a biciklizés, egyszerűen csak tekerek tovább. Nem gondolok arra, hogy valaha is elhagy az erőm.

Utoljára 2018-ban állt kamerák elé, a Buttons című filmben Rose karakterét alakította. IMDB-oldalán már feltüntették legújabb produkcióját, a The Adventures of Buddy Thunder című filmet, de egyelőre megjelenési dátum nem szerepel mellette.

Angela Lansbury fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép volt fiatalon Angela Lansbury.

Ezt is szeretjük