Ő volt a Gyilkos sorok nyomozónője - 92 évesen is remekül néz ki Angela Lansbury
Így néz ki ma Angela Lansbury, aki már több mint hetven éve van a pályán.

angela-lansbury-cover-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angela Lansbury karrierje a negyvenes években kezdődött, miután családjával együtt a második világháború elől Amerikába költöztek. Néhány éven belül a korszak ünnepelt színésznője lett Hollywoodban: 1945-ben a Gázlángért, egy évvel később pedig a Dorian Gray arcképe című filmért jelölték Oscar-díjra.

A hatvanas években A mandzsúriai jelölt című politikai thrillerben nyújtott alakításáért jelölték harmadik és utolsó alkalommal aranyszoborra, amit akkor sem kapott meg. A Filmakadémia 2014-ben jutalmazta életműdíjjal, méltatásukban pedig azt írták, hogy a szórakoztatóipar ikonjaként a filmtörténet felejthetetlen karaktereit formálta meg színészek több generációját inspirálva.

angela-lansbury-2017

A legtöbb néző mégis a Gyilkos sorok című krimisorozat önjelölt nyomozónőjeként emlékszik Angela Lansburyre, aki október 16-án ünnepelte 92. születésnapját. Hollywood fénykorának egyik utolsó élő színészlegendája ma is elragadóan fest, arról nem is beszélve, hogy ennyi idősen is forgat: 2018-ban mutatják be legújabb filmjét, a Mary Poppins Returns-ben őt is láthatjuk majd.

Friss fotókon Mr. Twelvetrees

Így néz ki ma a Csengetett, Mylord? jóképű lakája - friss fotói alapján hinnéd, hogy nemrég ünnepelte 71. születésnapját?

Ezt is szeretjük