Váratlanul összeesett és meghalt! Szívrohamban elhunyt az 59 éves filmes
Részletek
Andrew Lesnie utoljára Russell Crowe-val dolgozott együtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. április 27-én, 59 éves korában elhunyt Andrew Lesnie Oscar-díjas ausztrál operatőr, aki olyan filmeknél működött közre, mint A Gyűrűk Ura-trilógia vagy a Babe.

A filmes hétfőn szívrohamot kapott, ez okozta váratlan halálát. A hírt kedden az Ausztrál Operatőrök Szövetsége is megerősítette, hozzátéve, hogy a filmes családja a későbbiekben hivatalos közleményt is kiad majd.

Russell Crowe-val is dolgozott együtt

A világsztárok közül az új-zélandi születésű, de magát ausztrálnak valló Russell Crowe az elsők között volt, aki reagált a szomorú hírre a Twitteren:

- Lesújtó hírek otthonról. A fény mestere, a zseniális Andrew Lesnie meghalt - írta a színész, aki nemrégiben A forráskutató című háborús drámájában dolgozott együtt a férfival.

Andrew Lesnie közel négy évtizedes karrierje 1978-ban kezdődött kameramozgatóként egy ausztrál horrorban, majd nem túl ismert filmekben dolgozott a nyolcvanas években.

Ám aztán olyan híres moziknak az elkészítésében vett részt operatőrként, mint a Babe, illetve a folytatása, A Gyűrűk Ura-trilógia, a Komfortos mennyország, Az utolsó léghajlító, a Legenda vagyok, a Hobbit-filmek vagy utoljára A forráskutató.

Oscar-díját 2002-ben kapta A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége című mozi operatőri munkálatainak elismeréseképpen.

Ezt is szeretjük