Holtan találták egy árokban Amy Blacket

Amy Black 36 éves operaénekesnő eddig tisztázatlan okok miatt lelte halálát egy, a lakhelyéhez közeli árokban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. november 24-én, életének 36. életévében holtan találták Amy Black operaénekesnőt egy keyinghami ház előtti árokban. A rendőrség eddig még keresi magyarázatot arra, mi történhetett az ifjú csillaggal. Reményeik szerint a boncolás talán majd fényt derít a misztikus esetre.

Mindene volt az opera

Az 1973-as születésű Amy Black gyerekkorától operaénekesnek készült, tanulmányait a Royal Academy of Music falai között végezte. Azóta a legnépszerűbb zenés darabokban lépett fel, a Carmentől a Porgy és Bessig.

Sikereitől sem szállt el

Az English Touring Opera társulatával bejárta Angliát és Európa több nagyvárosát is, de egy ideig az Angol Nemzeti Operának is tagja volt. Ezenfelül nem egy operaversenyt megnyert, és olyan sztárokkal állhatott egy színpadon, mint Plácido Domingo.

Egy ideje azonban a népszerű és mindig mosolygós mezzoszopránt szívpanaszok gyötörték, így 2009 júniusában megoperálták. Rosszul működő artériás billentyűjét egy disznóéval pótolták, de emellett főütőerének 65 százalékát el kellett távolítaniuk a Chelsea-béli Royal Brompton Hospital orvosainak a nyolcórás beavatkozás során.

3 nappal a halála előtt még énekelt

Ennek következtében három hónapig nem tudott énekelni, ám októberben még visszatért kedvenc közönségéhez a beverley-i Toll Gavel metodista templomban.

Utoljára halála előtt három nappal hallhatták a rajongói, amikor is a Driffield férfikórus vendégeként lépett színpadra.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- Nem hiszem, hogy valaha is pótolni lehet Amyt. Csodálatos volt, és rendkívül magas színvonalon énekelt. Teljesen letaglózott minket a halálhíre - nyilatkozta Paul Brereton, az említett férfikórus koncertszervezője.

Ezt is szeretjük