A Melrose Place sztárját 8 év börtönre ítélték emberölés miatt: Amy Locane nagy árat fizet egy rossz döntéséért
Amy Locane a 2010-ben gondatlanságból elkövetett emberölése miatt újra börtönbe vonul.

amy-locane-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amy Locane színésznő a Cry Baby című filmből lehet ismerős, amelyben Johnny Depp oldalán játszott, illetve a Melrose Place sorozat egyik ünnepelt sztárja volt a '90-es években. A 48 éves sztár élete gyökeresen megváltozott, amikor 2010-ben részegen volán elé ült, és karambolozott egy szabályosan haladó járművel.

A baleset következtében egy vétlen, kétgyermekes édesanya, Helene Seeman az életét vesztette, míg mellette ülő férje súlyosan megsérült. Évekig folytak a tárgyalások, végül 2013 februárjában három év börtönbüntetést kapott tíz év helyett, akkor azért kapott enyhítést, mert a színésznő két fogyatékos gyermeket nevel. Végül két és fél év után, 2015-ben feltételes szabadlábra bocsátották, de úgy tűnik, vissza kell térnie a rácsok mögé.

Amy Locane-t ismét börtönbüntetésre ítélték

A színésznő ügye a Legfelsőbb Bíróság elé került, melynek bírája, Angela Borkowski úgy ítélte meg, hogy az előző büntetése túl enyhe volt, az ügyészekkel megtárgyalva arra a döntésre jutott, hogy nyolc évre vissza kell térnie az állami börtönbe, írta meg az Associated Press.

Amy Locane a '90-es években.
Amy Locane a '90-es években.
Fotó: Time Life Pictures / Getty Images Hungary

A tanúk szerint Locane több italt fogyasztott, mielőtt hazaindult volna a baleset éjszakáján, majd karambolozott volna a Seeman család autójával. A színésznő azzal védekezett, hogy egy másik autós elterelte a figyelmét azzal, hogy üldözte őt, és rádudált. Bár ittas vezetéssel nem vádolták meg, de az állami szakértő szerint a véralkoholszintje a megengedett határérték háromszorosa volt. Ráadásul 30 km/h-val gyorsabban haladt, mint amennyivel mehetett volna a szabályok szerint.

- Tudatosan döntött az ivásról azon a napon, és nem állt le, pedig már az elején felismerte, hogy haza kell jutnia, de végül nem kért meg senkit, hogy elvigyék egy fuvarra. Ha azon az éjszakán nem ült volna volán mögé, akkor sosem történt volna meg a baleset - mondta a tárgyaláson a bíró Locane-nek.

Ez a rendőrségi felvétel a tragikus baleset után készült róla 2010-ben.
Ez a rendőrségi felvétel a tragikus baleset után készült róla 2010-ben.
Fotó: Kypros / Getty Images Hungary

Ügyvédje, James Wranko úgy látja egyelőre, hogy legalább négy évig a színésznőnek börtönben kell lennie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezhetnék. A férfi felháborodott a bíró döntésén, szerinte Borkowski nem mérlegelte azt, hogy a szörnyű tragédia óta Locane józan életet él, illetve segít azokon az embereken, akik alkoholfüggőségben szenvednek. A sztárnak 45 napja van rá, hogy fellebbezést nyújtson be a bírósági döntés ellen.

Ez a rossz döntés gyökeresen megváltoztatta Locane életét, a baleset óta a barátai elfordultak tőle, a férjével pedig elváltak, erről 2017-ben mesélt az NJ Advence Mediának. Akkor a családtól is bocsánatot kért.

Így festenek a Melrose Place női szereplői

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a sorozat sztárjai.

Ezt is szeretjük