A '90-es években gyakran láttad a képernyőn! Most nem fogsz ráismerni a színésznőre
Amanda Tapping ma 49 éves.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amanda Tapping nevét akkor ismerték meg a magyar nézők, amikor eljátszotta Samantha Carter hadnagy szerepét a Csillagkapu című sorozatban.

Így ismertük meg
Nemrégiben egy sajtóeseményen

Az 1997 és 2007 között forgatott sorozatnak köszönhetően világszerte ismert lett, bár az utóbbi időben már kevesebbet hallottunk róla.

Ma 49 éves

Annyi bizonyos, hogy megmaradt a sci-fiknél és rejtélyeknél, a Csillagkapu: Atlantisz mellett olyan szériákban szerepelt, mint a Sanctuary - Génrejtek, illetve az Odaát.

A fotóit látva nehéz elhinni, de a színésznő éppen ma, augusztus 28-án ünnepli a 49. születésnapját, ez alkalomból összegyűjtöttünk róla nyolc érdekességet.

1. Bár amerikai sorozatokban szerepel, valójában az angliai Essexben született, majd hároméves korában a szüleivel Ontarióba, Kanadába költöztek.

2. Három fiútestvére van: Richard, Steven és Christopher. Steven, aki gyakran szenvedett epilepsziás rohamoktól, 2006-ban hunyt el. Christopher pedig a színésznő ikertestvére.

Tudósnak akarták a szülei

3. Férjét Alan Kovacsnak hívják, feltehetően magyar származású, lányuk neve Olivia B. Kovacs, Vancouverben élnek.

4. Több elismerése mellett 2007-ben megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat a Canadian Comedy Awardson, a Breakdown című rövidfilmben nyújtott alakításáért.

A Csillagkapuban
Az Odaát című sorozatban

5. Annak idején felbukkant az X-Akták egyik epizódjában is, melynek címe Avatar volt. Később a Csillagkapu sorozatnak is volt egy Avatar című epizódja.

6. A Csillagkapuban rendezőként is debütált: először a hetedik évadban rendezett egy epizódot, ezt további részek követték.

7. A Csillagkapu 213 epizódjából 207-ben szerepelt - érdekesség, hogy a szülei mindig azt akarták, a tudományokkal foglalkozzon, neki viszont a színészet volt az álma. Csillagkapuban végül találkozott a két elképzelés, hiszen Sam Carter hadnagy szerepében a légierő tudósát alakította.

8. A színésznő aktív a Twitteren, 126 ezer követője van.

Ezt is szeretjük