Így néz ki most Amanda Lear! Ő volt a '70-es évek imádott diszkókirálynője
Amanda Lear slágerét egy csokireklámban is hallhattad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden korszaknak megvoltak és megvannak a maga titokzatos sztárjai, akikkel kapcsolatban rengeteg pletyka kel szárnyra, és senki sem tudja, mi az igazság.

Amanda Lear a hetvenes években
A fotó 1976-ban készült

Ilyen volt a hetvenes években Amanda Lear is, a búgó hangú énekesnő, aki még ma is Franciaország egyik kortalan dívája.

Szereti a titkokat

Amanda Lear életéről nem sokat lehet tudni: az sem biztos, hogy mikor született - valamikor 1939 és 1950 között, annyi azért bizonyos, hogy Hongkongban -, mi az eredeti neve, vagy hogy mi van a felmenőivel. Sőt, egy időben mély hangja miatt azt is híresztelték, hogy valójában férfi.

- Ha nincs semmi titok, az szörnyű, szerintem a titokzatosság a szexi definíciója. Mert az emberek azt mondják szexinek, amit nem láttak, nem ismernek. Azok a dolgok, amiket nem látunk, sokkal jobban érdekelnek mindenkit, mint azok, amiket látnak - mesélte nemrég a Closer magazinnak adott interjújában.

Mindig van mellette férfi

A 70 éves kor környékén járó sztár amúgy sosem vetette meg a férfiakat, egyebek közt Salvador Dali festőnek is a múzsája volt, de járt David Bowie-val is, aki állítólag biztatta, hogy kezdjen el énekelni. Jelenleg pedig az egykori diszkókirálynő egy fiatal fotográfussal, Marco Piraccinivel mutatkozik gyakran.

2015 januárjában egy főzőműsorban
2015 januárjában Párizsban

Bár az énekléssel egy időre felhagyott, a nosztalgiahullám és az azzal járó érdeklődés hozzá is eljutott, több év kihagyás után 2014 tavaszán új albummal jelentkezett My Happiness címmel, melyen lényegében Elvis-dalokat énekel, a Viva Las Vegastól a Heartbreak Hotelig. Mint elmondta, énekesi karrierjét annak idején szintén egy Elvis-feldolgozással kezdte, ez volt 1975-ben a Trouble című dal.

Amanda Lear legnagyobb slágerei között volt a Follow Me és a Queen of Chinatown, de a legismertebb dala kétségkívül az Enigma - Give a Little Mmh To Me, mely egy csokireklámnak volt a zenéje.

A sztár rendszeres Facebook-felhasználó, több mint 70 ezer rajongóval büszkélkedhet, akiknek rendszeresen posztolgat magáról képeket és információkat. Az új lemezének előkészületeiről is itt beszélt először.

Amanda Lear mostanában is szívesen szerepel a nyilvánosság előtt, gyakran látható tévéműsorokban, de olyan eseményekre is ellátogatott, mint a 2015-ös Jean Paul Gaultier show Párizsban, januárban.

Ezt is szeretjük