11 éve szed gyógyszert: először beszélt súlyos betegségéről a színésznő
Amanda Seyfried őszintén beszélt személyiségzavaráról.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amanda Seyfried az Allure magazinnak adott interjújában beszélt először arról a mentális betegségről, ami régóta megnehezíti életét. Elmondta, hogy rögeszmés-kényszeres személyiségzavarban szenved, ami miatt 11 éve szed egy Lexapro nevű gyógyszert, és egyáltalán nem tervezi abbahagyni.

- Soha nem fogok vele leállni. A legalacsonyabb dózist szedem. Nem látom értelmét, hogy miért is kellene abbahagynom. Akár placebo, akár nem, nem akarok kockáztatni. És mégis miért tenném? A stigma miatt, ami azzal jár, hogy gyógyszert szedek? - nyilatkozta a magazinnak.

A Bajos csajok sztárja azt is elárulta, hogy rögeszmés-kényszeres személyiségzavara miatt a mai napig egyszerre több dolgot szokott csinálni párhuzamosan. Ám ahogyan öregszik, a kényszeres gondolatok és félelmek száma egyre inkább megcsappanni látszik, köszönhetően annak, hogy felismerte, ezek a valóságtól elrugaszkodott tévedések.

- A mentális betegségeket az emberek más kategóriába sorolják, mint a szervi bajokat, pedig nem szabadna ezt csinálni. Ugyanolyan komolyan kell venni, mint bármi mást. A mentális betegséget nem láthatjuk, mivel nem egy csomó vagy ciszta a szervezetben, de ettől még ott van - tette hozzá.

Egykori gyereksztárok lelki betegségei

Nézd meg, kik azok az egykori gyereksztárok, akik szintén mentális zavarral küzdenek!

Ezt is szeretjük