Gyere, igyunk egy kávét az Allee-ban! (x)

A kávé baráti beszélgetések, fontos tárgyalások, családi összejövetelek, első és sokadik randevúk közös nevezője. A kávézás szertartás, rituálé, élvezet és egyben közösségi élmény.

allé
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világon naponta több mint 2 milliárd csésze kávé fogy. Reggelenként világszerte az erősebb eszpresszó a kedveltebb, míg az ebédet követő órákban a cappuccino és a latte macchiato.

Míg otthon az ébredés és az ebéd utáni élénkítő hatása miatt isszuk általában, a kávézókban már inkább a közösségi élményről, magáról a hangulatról és az ízek élvezetéről szól a fogyasztása. 

Az Allee bevásárlóközpont kávézói

Az Allee bevásárlóközpont eddig is híres volt kávézóiról, a megújulását követően pedig a kávékedvelők igazi fellegvárává avanzsált, ugyanis további négy különleges kávézóval színesedett a paletta.

DSC 1587

Az Amber’s Bakery and Cafe a francia életérzést kedvelők törzshelye lehet, hiszen finomságai eredeti és újragondolt francia receptek alapján készülnek, csupa természetes alapanyagból, saját fejlesztésű, prémiumminőségű lisztből. 

A Caffé Vergnano Olaszország egyik legrégebbi kávémanufaktúrájának minőségi kávéit kínálja, többek között az ikonikus, igazi olasz eszpresszót.

A Café Cremában az olasz pörkölésű Julius Meinl kávék számos fajtáját kóstolhatjuk meg a ristrettótól az alkoholos verziókig, melyek mellé házi, olasz termelőtől való, valamint cukor- és gluténmentes sütemények közül választhatunk. 

Az Emily Éclair pedig egyértelműen az ínyencek törzshelye, nem csak specialty kávéik, de különleges eclair fánkjaik és cruffinjai miatt is, mely utóbbi a croissant és a muffin találkozásából született meg. 

Újhullámos specialty kávézó

- 4-5 évvel ezelőtt még a régióban sem volt magától értetődő, hogy egy specilaty kávézónak helye van egy bevásárlóközpontban. Újhullámos specialty kávézó tulajdonosaként az elsők között voltam, aki hitt abban, hogy igenis van létjogosultsága egy ilyen típusú kávézónak egy üzletház gasztrokínálatában. Pár évvel ezelőtt az Allee-ban nyitottam meg az első Kaffeine kávézómat, bíztam és hittem az Allee prémiumközönségében, akikben megvolt a nyitottság és az igény az egyedi kínálatra, most november elején pedig már az Emily Éclairben is várjuk a különleges kávés italokra és süteményekre vágyó vásárlókat - mondja Nagy Dávid, a Kaffeine és az Emily Éclair kávézók tulajdonosa.

Emily3

- Sokan először találkoznak a specialty kávézók koncepciójával, ezért a baristáink sokat mesélnek a kávéinkról, ajánlanak, magyaráznak. A legtöbb vendégünk érdeklődően kérdezget a különféle pörkölési fajtákról, és olyankor mindig elmondjuk, hogy ma már a pörkölőmester különböző karaktert ad a különböző kávétípusoknak azok ízjegyei és jellegzetességei alapján. A kávé mellé pedig kiváló alapanyagokból készült, könnyen fogyasztható, rendkívül finom és látványos eclair fánkot és cruffint ajánlunk, mely utóbbi egy francia lisztből és vajból készült croissant-tészta muffinformában kisütve, majd megtöltve édes vagy sós krémekkel, mint amilyen például a pisztácia, a belga csokoládé, a málna vagy a cheddar sajt - teszi hozzá Nagy Dávid.

Éttermek az Allee-ban

Az Allee-ba persze nem csak akkor érdemes betérni, ha egy jó kávét és süteményt fogyasztanánk el, hanem akkor is, ha megéheztünk, és valami különleges, egyúttal könnyedén elfogyasztható ételre vágyunk. Az eddig is közkedvelt, számos étteremnek és kávézónak helyet adó külső passzázs után a látványosan megújult második emeleti étteremszint, a Meet&Eat is igazi közösségi térré vált.

A stílusos és kényelmes berendezéssel, valamint megújult ültetési koncepciójával rendelkező ételudvaron nem csak jót ehetünk, de találkozhatunk, és megoszthatjuk egymással az étkezés vagy épp a vásárlás örömét.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az Allee hazánkban egyedülálló és példaértékű gasztro- és kávézókínálattal kényezteti vásárlóit. Összesen 32 étterem, cukrásztermékeket és kávéitalokat kínáló gasztroegység - ez utóbbiból 13 - található a bevásárlóközpontban.

A választék hatalmas, a gourmet konyhától a távol-keleti ízekig mindenki megtalálhatja a kedvére valót akkor is, ha csak pár falatot enne, vagy beülne a kollégákkal, barátokkal egy italra, de akkor is, ha családdal érkezik ebédre vagy vacsorára. A kisgyerekes családok számára étkező és játszósarok került kialakításra, hogy az együttlét kicsik és nagyok számára is gondtalanul teljen. Csak győzzünk választani a jobbnál jobb éttermek és kávézók közül! 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük