Óriási a botrány Alain Delon körül - A színészlegendától díját is megvonnák

Alain Delont korábbi botlásai miatt támadják a cannes-i filmfesztivál előtt.

alain-delon-cannes-eletmudij-botrany-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alain Delont senkinek nem kell bemutatni: habár a francia színészlegenda már 83 éves, valaha ő volt a világ legjóképűbb férfija, akinek egy nő sem tudott ellenállni.

Alain Delont emiatt támadják most

Természetesen a jó külseje csak másodlagos volt a színészi alakításai mellett: a Ragyogó napfény, A szamuráj és a Zorro című filmekben is brillírozott. Ennek ellenére a filmes akadémia nem osztogatta neki a kitüntetéseket, főként azért, mert világéletében nem hollywoodi, hanem francia sztár volt.

Egyetlen Golden Globe-jelölésig jutott el A párduc című filmjével 1964-ben, mint legígéretesebb feltörekvő csillag, azonban a díjat sajnos már nem ő nyerte el. Éppen ezért, némi kompenzálásként, a cannes-i filmfesztivál bizottsága úgy döntött, hogy idén neki ítélik az Arany Pálma életműdíjat, pályája megkoronázásaként.

Azt hihetnénk, sokan örültek annak, hogy a népszerű sármőrre esett a választásuk, azonban a bejelentés hatalmas port kavart, sokan ugyanis nem szívesen jutalmaznák Alain Delont, ugyanis néhány évvel korábban finoman szólva is botrányos kijelentéseket tett a női nemről és a homoszexuális közösségről.

A fesztivál elnöke, Thierry Fremaux is megszólalt az ügyben, aki, habár nem ért egyet Delon korábbi kijelentéseivel, úgy véli, hogy a díjnak nála a helye:

- Nem arra készülünk, hogy Nobel-békedíjjal ajándékozzuk meg Alain Delont. Az Arany Pálmát azért adjuk neki, mert színészként nagyon megérdemli. Hatalmas lelkesedéssel fogjuk átadni neki a díjat, annak ellenére, hogy valóban elhangzottak a szájából olyan dolgok korábban, melyekkel én személy szerint, és a cannes-i filmfesztivál szervezői sem értenek egyet, de a szólásszabadsághoz mindenkinek joga van. Ráadásul elég komplikált dolog megítélni valamit mai szemmel, ami jó néhány éve hangzott el - nyilatkozta Thierry Fremaux.

Így tehát semmi nem tántoríthatja el a vezetőséget a döntésüktől, annak ellenére, hogy már egy petíció is készült, melyben arra kérik őket, hogy gondolják át még egyszer, hogy Alain Delon nevét kössék a fesztiválhoz. Mivel ma is kiraktak egy plakátot, amin a színész Arany Pálma-átadóünnepségét hirdetik, nem valószínű, hogy meggondolták volna magukat.

Ilyen Alain Delon családja körében

A színészlegenda fiával és lányával pózol a fotókon - nézd meg, milyen sármos Alain-Fabien, és milyen gyönyörű Anouchka!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük