Ő volt az első ABBA-baba: Agnetha és Björn 49 éves lánya így hasonlít a szüleire

Agnetha Fältskog és Björn Ulvaeusnak egy lánya és egy fia született.

abba-baba-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ABBA zenekar két szőke sztárja, Agnetha Fältskog és Björn Ulvaeus 1971 júliusában kötötték össze az életüket, bár 1979-ben tönkrement a házasságuk, lányuk, Linda és fiuk, Peter Christian egy életre összekötik őket.

Linda Ulvaeus 1973-ban látta meg a napvilágot, születése történelmi pillanat volt, hiszen ő lett az első ABBA-baba.

Agnetha Fältskog és Björn Ulvaeus lánya

Az ABBA zenekar különlegessége abban rejlett, hogy egy-egy szerelmespár, Agnetha és Björn, illetve Benny és Anni-Frid alkotta a csapatot. Miután Agnetháék egybekeltek 1971-ben, két évvel később megszületett első közös gyermekük, kislányuk a szépen csengő Linda nevet kapta. Az alábbi felvétel még a ’70-es években készült hármójukról, a kislány itt körülbelül négy-öt éves lehetett.

GettyImages-75042083
Fotó: Tom Wargacki / Getty Images Hungary

Csupán nyolcéves volt, amikor megjelent élete legelső albuma Nu tändas tusen juleljus címmel, a korongon édesanyjával együtt énekelt. A lemezt karácsony alkalmából készítették el. A tervek szerint már 1980-ban meg akarták jelentetni a dalaikat, ám a stúdióban nem vették fel időben az összes számot, így egy évvel később, 1981 októberében került a boltok polcaira a közös művük.

Felnőttként a színészettel próbálkozott meg, 1998-ban debütált A nap alatt című alkotásban, amelyben Lena karakterét játszotta. Utoljára a 2019-ben megjelent Gyilkos szerepben című svéd krimiben tűnt fel Birgitta szerepében. Nem csak a szórakoztatóiparban vetette meg a lábát, karrierje során több gyerekkönyvet is írt.

Az alábbi felvételek már felnőttként készültek Lindáról, szerintünk főleg Björnre hasonlít, de azért Agnetha vonásai is felfedezhetők rajta.

linda
Fotó: Instagram/ linda.ulvaeus.fan, tilda_ekengren

Ami a magánéletét illeti, Jens Ekengren a párja, a férfit három gyermekkel ajándékozta meg, Tilda lányuk 2001-ben született meg, tehetséges lovas lett belőle. Esther 2007-ben, Signe 2010-ben látta meg a napvilágot.

Agnetha és Björn esküvői fotói

Cikkünkben ritkán látott esküvői fotókat láthatsz az egykori sztárpárról.

Ezt is szeretjük