Így néznek ki most az ABBA férfitagjai

Felismernéd őket?

A legendás disco-csapat két férfitagja még mindig aktív részese a zenei életnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizonyára kevesen vannak, akik nem tudják, ki vagy mi is az az Abba. A négy tag keresztnevének kezdőbetűjéből megalkotott együttesnév telitalálat volt: rövid, frappáns, dallamos és mindenekelőtt, könnyen megjegyezhető - csakúgy, mint a banda zenéje.

Nemrég a két hölgytagról írtunk, most következzen a két úriember, akik egyébként mostanra olyan egyformán néznek ki, mint két tojás.

Benny, a szakállas

Benny Andersson élete nagyban hasonlít a barna ex-Abbáshoz, Fridához, akivel egyébként kilenc évig szerelmi viszonyt is ápolt.

A kis Benny ugyanis mindössze 15 évesen teherbe ejtett egy leányt, aki meg is szülte a kisfiút, majd később egy kislányt is.

Össze azonban soha nem házasodtak, 1966-ban elváltak útjaik. Később, Fridával való kapcsolata után a férfi egy svéd tévébemondót vett nőül, akitől szintén van egy fia.

Andersson egyébként eléggé muzikális közegben nőtt fel, apja és nagyapja gyakran zenéltek együtt. 15 évesen ott is hagyta az iskolát, és helyi klubokban lépett fel, emellett pedig zongorázni tanult.


 Az Abba előtt, a hatvanas évek végén a Hep Stars zenekar billentyűseként tett szert kisebbfajta hírnévre, de a világsikert a disco-csapat hozta meg számára.

Az 1982-es feloszlás után komponistaként is megállta a helyét, több híres musicalnél, mint például a Sakk és természetesen a Mamma Mia!, közreműködött. Ezenkívül a Benny Andersson Zenekarral, röviden BAO-val is rendszeresen fellép hazájában a ma 62 éves sztár.

Björn, a szőke nagyhajú

Benny-nél csak egy évvel idősebb Björn Ulvaeus. Kettejük 1966-os találkozása és azóta is tartó barátsága az a tényező, amely megléte nélkül valószínűleg szegényebbek lennék olyan slágerekkel, mint a The Winner Takes It All vagy a Waterloo.
Björn sem az Abbával vágott bele a zenélésbe, előtte a Hootenanny Singers nevezetű, svéd slágerdalokat éneklő bandával lett népszerű, majd jött a már említett találkozás, és a legenda kezdete. Ezután szinte elválaszthatatlanok lettek Benny-vel, már ami a munkát illeti.


Első felesége az Abbás szőkeség, Agnetha volt, aki két gyermeket szült neki. Válásukat követően 1981-ben vett el egy zenei újságírót, ő szintén két utóddal szaporította a családot.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nemrég nyilvánosságra került, hogy a 63 éves férfi hosszú távú memória vesztésben szenved, szinte semmire sem emlékszik, ami régebben történt vele – többek között az Abba frenetikus sikerére sem.

Ezt is szeretjük