47 éves volt, amikor először találkozott az apjával! Az ABBA énekesnőjét sok tragédia érte

Frida élete elképesztően nehéz volt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ABBA egykor vörös hajú énekesnője, Anni-Frid Lyngstad november 15-én ünnepli a 70. születésnapját. A világszerte imádott sztár sajnos nemcsak jó dolgokra fog visszaemlékezni a kerek évforduló apropóján, hanem sok rosszra is, hiszen nagyon nehéz sors jutott neki.

Élete során négy számára nagyon fontos személyt veszített el, közülük három túl korán hagyta el ezt a világot. Kétszer vált el, egyszer pedig megözvegyült.

Tragédiák sora érte

Az énekesnő édesanyja, Synni és nagymamája, Arntine a második világháború idején egy aprócska norvég faluban élt, amelyet német katonák szálltak meg. A 19 éves Synni nem tudott uralkodni magán, beleszeretett Alfred Haase német tisztbe, aki teherbe is ejtette. A háború után a katonákat hazavezényelték, a lány nem látta többé szerelmét.

A norvégok gyűlölték a németeket, ezért Synni kislányát, Fridát is megvetették, fattyúnak csúfolták és kiközösítették. Ezért édesanyja és nagymamája úgy döntött, Svédországba menekülnek vele. Sajnos itt sem lehetettek boldogok, az akkor csupán 21 éves Synni veseelégtelenségben meghalt.

Ezután a nagymamája nevelte, aki rengeteget énekelt neki, így szerettetve meg a kis Fridával a zenét. A lányra kamaszkorában figyeltek fel a lemezkiadók, 14 évesen már afféle tinisztárnak számított Svédországban.

Első férjét, Ragnar Fredrikssont 17 éves korában ismerte meg, egy évvel később ment hozzá feleségül. Két gyermekük született, Hans és Lise-Lotte. Válásukat hét évvel később, Frida szeretett nagymamájának halála napján mondta ki a bíróság.

Alig telt el egy év, az énekesnő már Benny Anderssonnal élt, akivel együtt zenéltek az ABBA-ban. Csak hét évvel később házasodtak össze, ám a kapcsolatuk két év után megromlott, így Frida másodszor is elvált. Közös gyermekük nem született.

Az énekesnő úgy tudta, édesapja Norvégiából hazafelé egy elsüllyedt hadihajón életét vesztette, ám 1977-ben egy újságcikk nyomán kiderült, Haase él és virul. Hamarosan találkoztak is, a férfi 2009-es haláláig jó kapcsolatot ápoltak.

Harmadik férjét 1986-ban ismerte meg, londoni tartózkodása idején beleszeretett Reuss német hercegbe, akivel 1992-ben házasodtak össze, Fridából pedig hercegné lett.

1998-ban szörnyű tragédia történt, az énekesnő egyetlen lánya, az akkor csupán 31 éves Lise-Lotte autóbalesetben életét vesztette. Egy kisfiút hagyott maga után, akit Jonathannak hívnak. Alig telt el egy év, Fridát újabb csapás érte, a rák elvette tőle szeretett hercegét.

Anni-Frid 2008 óta ismét boldog párkapcsolatban él, kedvese az előkelő származású angol üzletember, Henry Smith. Jelenleg Svájcban laknak.

Ezt is szeretjük