A szórakoztatóipar 2007-es királyai
Az Entertainment Weekly minden évben közzéteszi a 25 legnagyobb szórakoztatóipari sztár listáját: következzenek 2007 győztesei!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az osztályelső – Angelina Jolie

Nem lehet könnyű a bulvármédia kereszttüzében élni a mindennapokat, de a gyönyörű színésznőnek idén sikerült – Angelina Jolie éve inkább a filmszerepeitől volt hangos, mintsem a botrányaitól. Házassága Brad Pittel – minden félrelépésről szóló pletyka ellenére – stabilnak tűnik, és még az etióp kislány, Zahara örökbefogadásából is jól jött ki, bár a gyereket adoptációra felajánló ügynökség sötét játszmába kezdett a háttérben.

A kritika egyértelműen dicsérte alakításait. A Hatalmas szív című drámában egy meggyilkolt újságíró özvegyét játszotta remkül, bár a forgatás nem volt épp sima: a paparazzihorda már megszokott dolog volt, de Jolie-t egy terrorista szervezet is megfenyegette.

Év végén a Beowulf egyik főszereplőjeként került címlapokra: a szörny Grendel démoni anyját alakította kitűnően, méghozzá meztelenül, némi animációs technológiával megtámogatva – nem csoda, hogy özönlöttek a nézők!

A legnépszerűbb – Johnny Depp

- Miattatok nem vagyok még munkanélküli – köszönte meg tavaly a nézőknek a rajongást, mikor megkapta a Kedvenc Férfi Filmsztár díját, és Hollywood nagy szívtiprója egy ideig nem is valószínű, hogy kiesik a stúdiók kegyéből.

Alakításaiért mind a kritikusok, mind a nézők megsüvegelik, és modern Mídászként arannyá tesz mindent, amihez hozzáér: idén a Karib-tenger kalózai harmadik része kis híján egymilliárd dollárt kaszált.

A kalózkodás után másik nagy szerelmével, a zenével foglalkozott: a gitárosként is tehetséges Depp több példaképéről szóló dokumentumfilmben is szerepet vállalt. Jövőre hangját is kieresztheti a Sweeney Todd zenés thrillerében, melyben a legendás sorozatgyilkos fodrász megformálásával áll át a sötét oldalra.

Az év felfedezettje – Rihanna

Kétség nem fér hozzá, hogy a szexi bahamai énekesnő szállította az év legnagyobb slágerét Umbrella című számával. A dal hetekig kirobbanthatatlan volt a slágerlisták éléről, és világszerte 27 országban lett No. 1 – nem mellékesen az eladások alapján az évtized legsikeresebb számai közé is bekerült.

Albuma közelít az egymilliós eladáshoz, és mind a kritika, mind a rajongók nagyon kedvezően fogadták. Az ifjú énekesnő fürdik a sikerben, bár elárulta, egyvalakivel azért cserélne:
- Néhány napra szívesen beugranék Kate Moss helyébe, nagyon jó lehet szupermodellnek lenni. Ha valami új kihívásra vágynék, biztos a modellkedést választanám.

Az év botrányhőse – Amy Winehouse

Egyfelől zseniális képességekkel és fantasztikus tehetséggel megáldott előadó. Másfelől alkoholista, drogos, van egy férje, aki méltó társa a züllésben, és halad a teljes ronccsá válás felé. A brit énekesnő méltó utódja Janis Joplinnak mind zenéjében, mind önpusztításában.

Parádés Back To Black című lemezét körülrajongták, még zenésztársai is elismerik kitűnő dalait. Az album valószínűleg tarolni fog a jövő évi Grammy-díjkiosztón, amelyen Amy is fellép. Ha éppen józan lesz. Vagy nem kerül ideggyógyintézetbe férje börtönbüntetése miatt. Vagy nem lövi túl magát kábítószerrel. Hatalmas tehetség, kőkemény függőségekkel – jövőre kiderül, hogy zsenialitása vagy démonai lesznek az erősebbek.

A királynő – J.K. Rowling

Ha a brit írónő soha egy sort nem tesz hozzá életművéhez, már akkor is garantált helye van a legendák között: Harry Potter megálmodója munkanélküli tanárnőből a világ egyik leggazdagabb asszonya lett.

Az idén kiadott hetedik könyvvel lezárta a sorozatot, és mindeddig 15 milliárd dollár bevételhez jutott. A meggazdagodásnál azonban sokkal fontosabbat is tett: a varázslótanonc magával ragadó történetével gyermekek és felnőttek millióinak adta vissza az olvasás örömét.

Ennél nagyobb szó pedig kevés van a mai világban. Teljesen jogos hát, hogy az Entertainment Weekly őt választotta meg 2007 legnagyobb szórakoztatóipari egyéniségének!

Ezt is szeretjük