Zalaegerszeg szépségeit kevesen ismerik az országban: 8 csodás látnivaló, amit érdemes felfedezni

Zalaegerszeget kevesen célozzák meg útjuk során, pedig tele van szépséggel.

Zalaegerszeg látnivalói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fővároson kívül is vannak olyan nagyvárosok az országban, amelyeket előszeretettel keresnek fel a belföldi és külföldi turisták: ilyen például Eger vagy Pécs, de akár Miskolcon és környékén is előszeretettel kirándulnak a látogatók.

Zalaegerszeg viszont nem sorolható ebbe a kategóriába: Magyarország 17. legnépesebb városát ritkán választják egy pár napos kirándulás során úti célnak, pedig számos olyan rejtett értéke van, amit érdemes felfedezni. Főleg, mivel az elmúlt években rengeteget fejlődött a város.

Magyarország egyik legvirágosabb városa

A Balatontól, a szlovén, az osztrák és a horvát határtól nagyjából egyenlő távolságra fekvő Zalaegerszeg első írásos említése 1247-ből származik, viszont nem igazán számított semmilyen uralom alatt jelentős központnak, így nem nevezhető történelmi városnak sem. Inkább a környéken töltött be fontos szerepet, a 17. században vált Zala vármegye központjává, 1929-ben pedig megyei jogú város lett. A köztudatban sokáig csak mezővárosként élt, és a Göcsej kapujaként is ismerik, hiszen innen pár perces autózással elérhető a nyugodt és természeti kincsekben gazdag kistáj. Lakossága méltán büszke arra is, hogy a település többször is bekerült az ország legvirágosabb városai közé.

(Borítókép forrása: bertuccio / Országalbum)

Ezt is szeretjük