Borfesztivál a kastélykertben
VinCE Balaton
A Festetics Kastély augusztus 19-én reggel megtelik borral és zenével, egészen 20-án éjfélig. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Festetics Kastély az ország talán legszebb főúri kastélya. Ősfás parkja, pompás termei látogatók ezreit vonzzák naponta. Ez a kastély a kastély augusztus 19-én reggel megtelik borral és zenével, hogy egészen 20-án éjfélig élvezhessük mindkettőt! A rendezvényen a lazább programokat kereső borkedvelők is megtalálják számításukat, de a mesterkurzusok és alapos kóstolók nélkül élni nem tudó borimádók számára is bőven lesz esemény.

Borkedvelőknek exkluzív borfesztivál a kastély parkjában

A kiállítók között találsz kis kézműves balatoni pincészeteket, ismert birtokokat az ország egyéb borvidékeiről, és nagy hangsúlyt kap az olasz életérzés, hiszen kóstolhatsz proseccókat, az olaszok híres pezsgőjét, a Ferrarit és a legnépszerűbb narancssárga italt, az aperolt. Aki megéhezik, kiváló sonkával, kecskesajtokkal és tehénsajtokkal, grill ételekkel csillapíthatja éhségét.

Ingyenes borkurzusunkon bárki részt vehet, elhozhatja kevésbé tájékozott ismerőseit, akiket hamar beavatnak az alapfogalmakba. A VinCE Magazin saját standján mindenki átveheti két ajándékborát, a színpad melletti VinCE-standon pedig sokféle fröccsel csillapíthatja szomját.

A bor mellé zenét is szolgáltatnak, hiszen az Alma együttes nemcsak a gyerekeket szórakoztatja, hanem az egész család bekapcsolódhat a színpadi mókázásba. 2012 áprilisában Pély Barna az etyeki Kertész Pincénél arról mesélt, hogy az 1999-ben alakult United újra összehozásán dolgozik. Úgy tűnik, Barna sikerrel járt, koncertjük tökéletes párja lesz majd a balatoni boroknak és a napfénynek.

Augusztus 19-én este, minden borkedvelő találkozhat a Maszkura és a Tücsökraj zenekarral.

Az IN Diretta agrárpopot népszerűsítő zenekar augusztus 20-án csap a húrok közé. A 2005-ben alakult banda az idei Csillag Születik egyik legsikeresebb formációja volt. Sikerükhöz valószínűleg az is hozzájárulhatott, hogy az örömzenélésen kívül egy pohár borral is lekenyerezték a zsűri egyik tagját, Pokorny Liát. Egy biztos, hogy sosem hallott sajátos feldolgozású pillanatművekkel ismerkedhetsz meg hétfőn a Magyar Császári Pillanatművek poszt-pop kamarazenekarától, amely egyre szélesebb körben ismert. Folk rock, etno-funk és csángó-boogie vár mindazokra, akik hajlandóak borospohárral a kezükben megőrülni egy kicsit a Kerekes Band koncertjén az utolsó nyári forró esték egyikén. A hamarosan új albummal is megjelenő zenekar biztosan bemutat majd néhányat az újdonságok közül is.

Gyermekeknek Kincs–Minimax gyermekkert

Az apróságok kedvükre játszhatnak az árnyas gyermekkertben, ahol kipróbálhatják a kerti játékokat, rajzolhatnak, mókázhatnak a mutatványosokkal és kis ügyességgel finom ajándékokat nyerhetnek. Nekik zenél az Alma együttes, a nagyobbak pedig együtt énekelhetnek a Csillag születik műsorból ismerős In Diretta együttessel.

Ráadás: Festetics-kastély, hintómúzeum

A VinCE Balaton a Festetics-kastély és a Balatoni Borok Háza közös szervezésében valósul meg.

Augusztus 19-én a VinCE Balaton látogatói a Festetics-kastély ajándékaként ingyen látogathatják a Hintómúzeumot. Augusztus 20-án a nemzeti ünnep alkalmából a teljes Festetics-kastély Helikon Kastélymúzeum ingyenesen látogatható.

Borimádóknak - mesterkurzusok és szakmai kóstoló a kastély termeiben

Egy sommelier, egy okleveles borbíráló és különösen egy borász sokat tud a borokról, egy Master of Wine borszakértő azonban még hozzájuk képest is többszörös tudásanyagot sajátít el, mire hosszú évek után megszerzi a becses papírt. Jelenleg a világban mindössze 297 Master of Wine él, ebből egy ellátogat Keszthelyre a VinCE Balatonra.

Elizabeth Gabay angol származású, de a napos dél-francia Provence-t választotta lakhelyéül, így Brad Pitt és Angelina Jolie birtokát igencsak közelről ismeri. Mesterkurzusán nemcsak a híres sztárpár borait mutatja be, hanem megtudhatjuk azt is, hogy Iniesta olyan jó bort készít-e, mint ahogy focizik, Sting biobora pedig azt a finomságot tükrözi-e, mint a zenéje.

A kurzusok a Festetics-kastély északi szárnyában, a Velencei tükörteremben és a Sárga bálteremben kapnak helyet. A borimádó jeggyel rendelkezőknek ajándék kóstolópoharat, kóstolókönyvet és tollat biztosítanak. Egy jegy egy napra szól, amellyel a napi három mesterkurzus látogatható - egy időben általában két program közül lehet választani, helyfoglalás érkezési sorrendben -, továbbá a jeggyel részt vehetsz a 15 órától kezdődő szakmai kóstolón, a szakmai program végeztével pedig élvezheted a fesztivált a parkban.

Bővebb információ: www.vincebalaton.hu

(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2077999&banner=2078002&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük