A világ leggyönyörűbb tengerpartjai
Kék víz, fehér homok, pálmafák: íme, a világ legszebb vízpartjai!

Dia

Whitehaven BeachA világhírű Whitehaven Beach az ausztráliai Queensland partjainak közelében fekvő Whitsunday-szigeten terül el. Nevét a smaragdzöld hegyek között kavargó krémes, a korallok anyagából származó homoksáncokról kapta, melyeknél fehérebb aligha létezik másutt a világon.

Whitehaven Beach

A világhírű Whitehaven Beach az ausztráliai Queensland partjainak közelében fekvő Whitsunday-szigeten terül el. Nevét a smaragdzöld hegyek között kavargó krémes, a korallok anyagából származó homoksáncokról kapta, melyeknél fehérebb aligha létezik másutt a világon.

Dia

Phang Nga BayA Thaiföld déli részén, a Phuket-szigettől nem messze elhelyezkedő 400 négyzetkilométeres partszakasz leginkább sajátos mészkőszikláiról híres, melyek óriásként buknak elő a smaragdzöld vízből. Az egyik szikla Az aranypisztolyos férfi című 007-es filmben is feltűnt, minek köszönhetően a helyet James Bond-szigetnek is nevezik.

Phang Nga Bay

A Thaiföld déli részén, a Phuket-szigettől nem messze elhelyezkedő 400 négyzetkilométeres partszakasz leginkább sajátos mészkőszikláiról híres, melyek óriásként buknak elő a smaragdzöld vízből. Az egyik szikla Az aranypisztolyos férfi című 007-es filmben is feltűnt, minek köszönhetően a helyet James Bond-szigetnek is nevezik.

Dia

Soneva FushiA tapasztalt utazók úgy tartják, a Maldív-szigetek ezen tagja szinte már nevetségesen romantikus, hisz minden olyan klisét megtestesít, mely egy egzotikus sziget elengedhetetlen tartozéka - legyen az fehér homok, kristálykék víz, buja növényzet, pálmaliget vagy épp a lágyan fújdogáló tengeri szellő.

Soneva Fushi

A tapasztalt utazók úgy tartják, a Maldív-szigetek ezen tagja szinte már nevetségesen romantikus, hisz minden olyan klisét megtestesít, mely egy egzotikus sziget elengedhetetlen tartozéka - legyen az fehér homok, kristálykék víz, buja növényzet, pálmaliget vagy épp a lágyan fújdogáló tengeri szellő.

Dia

 	Tulum Beach  	A tulumi partszakasz a mexikói Yukatán-szigetvilág egyik legnépszerűbb úti célja. Mindezt nagyszerű strandjain kívül a látványos, tengerre néző maja romoknak köszönheti.

Tulum Beach

A tulumi partszakasz a mexikói Yukatán-szigetvilág egyik legnépszerűbb úti célja. Mindezt nagyszerű strandjain kívül a látványos, tengerre néző maja romoknak köszönheti.

Dia

 	Lanikai Beach  	A Lanikai Beach apró szigetekkel körbevett, kristálytiszta vizű partszakasza Hawaii, azon belül is Honolulu legjobb merülőhelye, egyben az úszásra is kiválóan alkalmas. Az egzotikus környezet egyik legtökéletesebb példája - neve is csak annyit jelent, mennyei tenger.  	Kapcsolódó cikk: 	Megtalálták Isten fürdőkádját »

Lanikai Beach

A Lanikai Beach apró szigetekkel körbevett, kristálytiszta vizű partszakasza Hawaii, azon belül is Honolulu legjobb merülőhelye, egyben az úszásra is kiválóan alkalmas. Az egzotikus környezet egyik legtökéletesebb példája - neve is csak annyit jelent, mennyei tenger.

Kapcsolódó cikk:
Megtalálták Isten fürdőkádját »

Dia

Abel TasmanA hosszú, homokos partszakasz, Abel Tasman az azonos nevű új-zélandi nemzeti park területén helyezkedik el. Kristálytiszta vizén és érintetlenségén kívül egyedülálló növény- és állatvilágáról is híres. Nevét annak a holland felfedezőnek köszönheti, aki először lépett Tasmania és Új-Zéland partjaira.Kapcsolódó cikk:A legszebb nemzeti parkok »

Abel Tasman

A hosszú, homokos partszakasz, Abel Tasman az azonos nevű új-zélandi nemzeti park területén helyezkedik el. Kristálytiszta vizén és érintetlenségén kívül egyedülálló növény- és állatvilágáról is híres. Nevét annak a holland felfedezőnek köszönheti, aki először lépett Tasmania és Új-Zéland partjaira.

Kapcsolódó cikk:
A legszebb nemzeti parkok »

Dia

 	Turtle Beach  	A Turtle Beach, vagyis a Teknőspart Japánban, a Yakushima-szigeten terül el. Amellett, hogy az első japán Világörökségi helyszín, a védett tengeri teknősök kedvelt tojásrakóhelyeként is ismert - nevét is ennek köszönheti.  	Kapcsolódó cikk: 	A legfélelmetesebb tengerpartok »

Turtle Beach

A Turtle Beach, vagyis a Teknőspart Japánban, a Yakushima-szigeten terül el. Amellett, hogy az első japán Világörökségi helyszín, a védett tengeri teknősök kedvelt tojásrakóhelyeként is ismert - nevét is ennek köszönheti.

Kapcsolódó cikk:
A legfélelmetesebb tengerpartok »

Dia

MinilocA Miniloc-sziget egyike a Fülöp-szigetek számos gyönyörű tengerparti nyaralóhelyének és partszakaszának. A dzsungel növényeivel borított hatalmas mészkősziklák, továbbá a lagúnákba befolyó tengervíz - mely így természetes medencéket alkot - azonban még különlegesebbé teszi.

Miniloc

A Miniloc-sziget egyike a Fülöp-szigetek számos gyönyörű tengerparti nyaralóhelyének és partszakaszának. A dzsungel növényeivel borított hatalmas mészkősziklák, továbbá a lagúnákba befolyó tengervíz - mely így természetes medencéket alkot - azonban még különlegesebbé teszi.

Dia

 	Eleuthera Beach  	A Nassautól 80 kilométerre keletre elterülő, 180 kilométer hosszú sziget a Bahamák része, egyben mesebeli partszakaszokban leggazdagabb tagja. Nevét is éteri szépségének köszönheti, a görög eleuthera szó ugyanis azt jelenti: szabad.

Eleuthera Beach

A Nassautól 80 kilométerre keletre elterülő, 180 kilométer hosszú sziget a Bahamák része, egyben mesebeli partszakaszokban leggazdagabb tagja. Nevét is éteri szépségének köszönheti, a görög eleuthera szó ugyanis azt jelenti: szabad.

Dia

 	Playa Del Carmen  	A Karib-tenger partvidékén fekvő Playa Del Carmen a mexikói állam, Quiantana Roo harmadik legnagyobb városa, egyben leggyönyörűbb tengerparti területe. A strandokat sziklák, fehér homokföveny és apró öblök jellemzik.  	Kapcsolódó cikk: 	A legszebb nudista strandok »

Playa Del Carmen

A Karib-tenger partvidékén fekvő Playa Del Carmen a mexikói állam, Quiantana Roo harmadik legnagyobb városa, egyben leggyönyörűbb tengerparti területe. A strandokat sziklák, fehér homokföveny és apró öblök jellemzik.

Kapcsolódó cikk:
A legszebb nudista strandok »

Dia

Anse Source D’ArgentA Seychelle-szigetek La Digue nevű tagján - mely egyike a központi szigeteknek - található partszakasz amellett, hogy többször is elnyerte a világ legszebb tengerpartja címet, a legtöbbet fotózott part elismeréssel is büszkélkedhet. Földöntúli szépségén kívül természeti csodaként emlegetett sajátos szikláiról is híres.

Anse Source D’Argent

A Seychelle-szigetek La Digue nevű tagján - mely egyike a központi szigeteknek - található partszakasz amellett, hogy többször is elnyerte a világ legszebb tengerpartja címet, a legtöbbet fotózott part elismeréssel is büszkélkedhet. Földöntúli szépségén kívül természeti csodaként emlegetett sajátos szikláiról is híres.

Dia

Pink Sand BeachA Bahamák részét képező Harbour-szigeten található partszakaszt számos utazási magazin és hasonló kiadvány is a világ legjobb tengerpartjának szavazta meg. Nevében a pink, vagyis rózsaszín szócska a lazacszínű homokra utal, mely a fehér homokba keveredő vörös planktonnak köszönhető.

Pink Sand Beach

A Bahamák részét képező Harbour-szigeten található partszakaszt számos utazási magazin és hasonló kiadvány is a világ legjobb tengerpartjának szavazta meg. Nevében a pink, vagyis rózsaszín szócska a lazacszínű homokra utal, mely a fehér homokba keveredő vörös planktonnak köszönhető.

Dia

 	Saline Beach  	A mágikusan tiszta vizéről, valamint a hosszú, homokos partszakaszok és a sziklás hegycsúcsok váltakozásáról híres sziget a Karib-tenger egyik leglátogatottabb gyöngyszeme. A sziget mindemellett a naturisták számára is maga a földi paradicsom.

Saline Beach

A mágikusan tiszta vizéről, valamint a hosszú, homokos partszakaszok és a sziklás hegycsúcsok váltakozásáról híres sziget a Karib-tenger egyik leglátogatottabb gyöngyszeme. A sziget mindemellett a naturisták számára is maga a földi paradicsom.

Dia

Kauapea BeachA Secret Beach-nek, vagyis Titkos Partnak is nevezett terület a hawaii Kauai-sziget északi részén helyezkedik el. Homokfövenye, buja növényzete és szépsége mellett leginkább érintetlenségéről és naturista fürdőzőiről híres.

Kauapea Beach

A Secret Beach-nek, vagyis Titkos Partnak is nevezett terület a hawaii Kauai-sziget északi részén helyezkedik el. Homokfövenye, buja növényzete és szépsége mellett leginkább érintetlenségéről és naturista fürdőzőiről híres.

Dia

 	Shoal Bay  	A partszakasz a Kis-Antillák részét képező, Karib-szigeteki Anguilla keleti részén terül el. A tengerparti bárokban, éttermekben és szórakozóhelyekben bővelkedő édeni partszakasz a sziget 33 fehér homokos strandja közül a legnagyobb.

Shoal Bay

A partszakasz a Kis-Antillák részét képező, Karib-szigeteki Anguilla keleti részén terül el. A tengerparti bárokban, éttermekben és szórakozóhelyekben bővelkedő édeni partszakasz a sziget 33 fehér homokos strandja közül a legnagyobb.

Dia

Pula BeachA pulai part, mely nem azonos a horvátországi várossal, az olasz Szardínián, a régió központjától 25 kilométerre található. A fehér homokdűnékkel tagolt tengerpartot a közelben található római kori romok teszik még különlegesebbé.

Pula Beach

A pulai part, mely nem azonos a horvátországi várossal, az olasz Szardínián, a régió központjától 25 kilométerre található. A fehér homokdűnékkel tagolt tengerpartot a közelben található római kori romok teszik még különlegesebbé.

Dia

Lhaviyani AtollA Lhaviyani Atoll egy korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú szigetcsoport, egyben a Maldív-szigetek 54 kisebb szigetet magában foglaló tagja. Partszakaszain fehér, pálmafás homokfövenyek és türkizkék lagúnák váltják egymást.

Lhaviyani Atoll

A Lhaviyani Atoll egy korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú szigetcsoport, egyben a Maldív-szigetek 54 kisebb szigetet magában foglaló tagja. Partszakaszain fehér, pálmafás homokfövenyek és türkizkék lagúnák váltják egymást.

Dia

Emerald BayA Smaragdpart, más néven a Pantai Teluk Belanga egy privát szigeten terül el. Az érintetlen szigetet - mely az itt létrehozott hotel vendégei számára látogatható - nyugodt, kristálytiszta víz, zöldellő, buja növényzet és lágy, aranyszínű homokföveny jellemzi.

Emerald Bay

A Smaragdpart, más néven a Pantai Teluk Belanga egy privát szigeten terül el. Az érintetlen szigetet - mely az itt létrehozott hotel vendégei számára látogatható - nyugodt, kristálytiszta víz, zöldellő, buja növényzet és lágy, aranyszínű homokföveny jellemzi.
Ezt is szeretjük
Fotó: