A világ 10 legromantikusabb helye

Nem csak nászutasoknak

Ha végre rátok talált a boldogság, osszátok meg a világgal, a világot pedig egymással!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szerelmes az ember, a romantikához egy hangulatos tópartnál, a sejtelmes égboltnál vagy épp egy parkbeli padnál nem kell több, sőt, legtöbbször felesleges minden díszlet.

Ha azonban szeretnétek bejárni a világot - vagy épp elbújni előle -, netán a bűvös, életre szóló szócska kimondását akarjátok méltóképp köszönteni, érdemes együtt útra kelnetek, és olyan helyeket célba vennetek, melyekről egész biztos, hogy még az unokáitoknak is meséltek majd. A következő tízben nem fogtok csalódni.

Párizs

Nem vitás, hogy a fények, a kánkán, az Eiffel-torony és a bohémélet fővárosának az elsők között kell szerepelnie, ha a romantika és a legkedveltebb úti célok kerülnek egy kalap alá. Sokan úgy tartják, Párizs nem csupán a romantika városa, de maga a szerelem, és bizony nem is tévednek nagyot.

Legyen szó a múzeumok tucatjairól vagy az olyan legendás látnivalókról, mint a Notre Dame, a Diadalív és Versailles, a francia főváros legalább olyan elragadó, mint a régi filmkockákon vagy a regények lapjain. Ha szeretnél a Montmartre-on borozni, a Szajna-parton lábat lógatni, az Eiffel-torony lábánál rádöbbenni, milyen aprócska az ember, vagy egyszerűen csak - legalább néhány napra - végtelenül könnyűnek akarod érezni magad, Párizst nem szabad kihagynod!

Velence

A lagúnák galambokkal és gondolákkal tarkított városa nem véletlenül szolgál oly sok romantikus film hátteréül.

Az egykor a világ egyik leggazdagabb kereskedővárosának számító, több mint száz szigetre, valamint tölgy- és fenyőoszlopokra épült Velence legendássá vált alakjainak jó része a történelem során nem arról volt híres, hogy megvetette volna az élet édes örömeit - Casanovát is szokás velencei kalandorként emlegetni -, azonban korántsem csak ez teszi párok és nászutasok kedvelt úti céljává az észak-olasz várost.

A szűk csatornákon, a karneválon és a négyszáznál is több hídon kívül Velence leginkább páratlan építészetéről és reneszánsz jellegéről híres. Amellett azonban, hogy ebben a városban csodálhatjátok meg a Campanile-t, a Szent Márk-székesegyházat, a Dózse-palotát, a Rialto- és a Sóhajok hídját, nem utolsó szempont, hogy keresve sem találhatsz nála jobb helyet a csendes andalgásra, a szűk sikátorokban a víz csobogását ugyanis legfeljebb csak a vízibuszok távoli hangja töri meg.

Verona

Bár a történet, mellyel Shakespeare mester egy életre a halhatatlan szerelem városává emelte az észak-itáliai települést, eredetileg Sienában esett meg, Verona neve máig összefonódik Rómeóval és Júliával, sőt, évente turisták tízezrei zarándokolnak el ahhoz a házhoz, mely Júlia állítólagos erkélyének és sírjának is otthont ad.

A veronaiak arra is lehetőséget nyújtanak, hogy a párok az erkély árnyékában fogadjanak egymásnak örök hűséget, azonban akkor sem szabad elkeseredned, ha nem kedvesed oldalán térsz be a ház udvarába, ugyanis a legenda úgy tartja, hogy aki megsimogatja az ott álló Júlia-szobor mellét, arra rátalál végre az igaz szerelem - a megkopott érc pedig tanúsítja, hogy erre igazán sokan várnak még a világon.

Ugyan semmi sem bizonyítja, hogy a szerelmeseknek bármi közül lenne az adott épülethez, a helyiek és az idelátogatók sem engedik lerombolni a mítoszt, melynek tulajdonképpen nincs is szüksége a realitásra. Azonban a romantikus veronai hangulathoz sincs szükség feltétlenül a Júlia-házra - arról ugyanis az itáliai romok, az árkádok, a szűk, csendes utcácskák, a reneszánsz épületek, az itt kanyargó Adige-folyó, illetve a Garda-tó közelsége is gondoskodik.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ciprus

A Földközi-tenger legkeletibb szigete, a Törökországtól délre fekvő Ciprusi Köztársaság lakói szerint méltán érdemelte ki a szerelem szigete címet, az ősi papirusztekercsek legendái ugyanis nemcsak arról szólnak, hogy itt emelkedett ki a tengerből, majd lépett partra Aphrodité, a szerelem és a szépség görög istennője, de Marcus Antonius is ezt a szigetet szánta ajándékul az imádott Kleopátrának.

A fehér sziklákkal és azúrkék tengerrel övezett sziget ma is az életszeretetet testesíti meg, ahol a strandok világa és az évi 340 napi napsütés, a kikapcsolódás és a szórakozás, valamint a görög-római romok és az időtlen misztikum békés összhangot teremt. A sziget a páros tengerparti ejtőzésen kívül is számos lehetőséget rejt, melyről a remek merülőhelyek, az ókori városok és a nemzeti parkok sokasága is gondoskodik. Egy biztos, akármi legyen is utazásod célja, Cipruson nagy a valószínűsége, hogy megtalálod.

További úti célok romantikus lelkeknek
  • A legszebb görög sziget: Santorini.
  • Az olasz reneszánsz szülőföldje: Toszkána.
  • Az örök város, ahová minden út vezet: Róma.
  • Földi paradicsom az Indiai-óceánon: Mauritius.
  • Ha történelemre, zenére és kultúrára vágytok: Prága.
  • A borvidékek és a levendulamezők hazája: Provance.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük