Lánycsóktól Rozsdásserpenyőig: újabb vicces falunevek Magyarországon
Hazánkban szinte kifogyhatatlanok a mókás településnevek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár már több alkalommal is készítettünk összeállítást a hazánkban található, vicces névvel bíró településekről, így is szép számmal akadnak olyanok, melyek képesek meglepetést okozni.

Lánycsók
Bátafalva-Rozsdásserpenyő
Rém

Ha te sem unod még a mókásan hangzó településneveket, és szívesen ismernél meg újabbakat, íme, néhány a legbájosabbak közül, Lánycsóktól Rozsdásserpenyőn át egészen Rém községéig.

Lánycsók

A Mohácstól alig néhány kilométerre, Baranya megyében található település több ezer éves múltra tekint vissza: bár már jóval a török hódítás előtt is megemlítették Lanchuk elnevezéssel, a szó eredetének egyik legendája egy török katonáról szól, aki, mikor meglátott egy szép magyar lányt, éppen ezen a helyen csókolta meg.

Egy másik történet szerint három lánytestvér öröksége volt a környék, akik azonban csúnyán megharagudtak egymásra. Végül itt, Lánycsókon békültek ki, a név pedig annak köszönhető, hogy mindezt összecsókolózva tették.

Bár kétségtelenül felejthetetlen élményt jelent, a települést korántsem csak a falutábla miatt érdemes meglátogatni, kihagyhatatlan látnivalónak számít például római katolikus temploma, második világháborús emlékműve, illetve a régi általános iskola, mely a mai napig őrzi egykori sajátosságait.

Rozsdásserpenyő

A hivatalosan Bátaapátihoz tartozó, csak néhány lakóházzal bíró, Tolna megyei Rozsdásserpenyő állítólag onnan kapta nevét, hogy egykor leletként régi, rozsdás edényeket találtak területén, melyek alapján valószínűsítették, hogy már a régmúlt időkben is lakott településnek számított.

Bátaapátira a furcsa nevű településrész mellett a klasszicista stílusú Apponyi-kúria, valamint az Apponyi-gazdaság miatt is érdemes ellátogatni, mint ahogy a nem messze található üveghuta is érdekes látnivaló. A hely mindemellett arról is híres, hogy itt, háromszáz méterrel a föld alatt található a Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló.

Mi a legjobb Magyarországon?

A külföldiek nem véletlenül látogatnak szép számmal hazánkba. Nézd meg, mi tetszik nekik legjobban az országban!

Rém

A Bács-Kiskun megyében, Bajától alig több mint 20 kilométerre található, csaknem 1500 lakossal bíró település nevét egykor, az 1400-as években Rymként említették, emellett azt is tudni lehet róla, hogy a török hódoltság előtt nagy és jelentős falunak számított.

A falut különös neve miatt is érdemes lehet felkeresni, emellett azonban környéke is számos különleges látnivalóval vár: hat kilométerre található tőle az Alföld legmagasabb pontjának számító Ólom-hegy, ahonnan az egykori római, Ördög árkának nevezett védvonal maradványai is láthatók.

Képek: hu.wikipedia.org, Civertan; remhu.web-server.hu.

Ezt is szeretjük