Ezek a legveszélyesebb országok a nők számára

A turistákra és az ott élőkre nézve is

Kétszer gondold meg, hogyan utazol ezekre a helyekre.

Veszélyes országok a nő számára
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Helyenként olvashatsz arról, hogy minden ország biztonságos, ha megteszed a józan ésszel szükséges óvintézkedéseket, ám ennek ellenére akadnak olyan célpontok, ahol nem árt az extra óvatosság.

A következő listában lévő országok népszerű turistacélpontok, így ezúttal nem a háború sújtotta helyekről lesz szó, ahova a legtöbb turista be sem merészkedik. Éppen ellenkezőleg. Ezek egy része igazi turistaparadicsom, mellyel kapcsolatban csak ritkán hangzik el, mennyi zaklatás, támadás éri gyakran az ide látogató nőket.

A legveszélyesebb országok

Egyes országokban eltérően bánnak a nőkkel és a férfiakkal, sőt, sok helyen még a törvények is különbségeket tesznek, ami komoly problémaforrás. Máskor maguk a helyiek jelentik a veszélyt, amire a turisták egy része egyáltalán nincs felkészülve.

Az International Women's Travel Center értékelése alapján a turisztikailag vonzó országok közül a következő tíz kapta a legrosszabb értékelést.

  • India
  • Mexikó
  • Honduras
  • Brazília
  • Egyiptom
  • Kenya
  • Kolumbia
  • Törökország
  • Szaúd-Arábia
  • Venezuela

India kulturális és történelmi gazdagsága sokakat vonz, az országban mégis drasztikusan nő a nők ellen elkövetett nemi erőszak gyakorisága. A szintén népszerű Mexikó az emberrablások és csoportosan elkövetett, különböző súlyosságú támadások miatt került a második helyre.

A gyilkosságok száma a lakosság arányában Hondurasban a legmagasabb az egész világon, sőt, a rendőri korrupció is aggasztó. Szinte ugyanez vonatkozik a tizedik helyre sorolt Venezuelára. A negyedik Brazília szintén a gyilkosságok száma miatt szerepel a listán, ám már jobb helyen, mint néhány éve.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Egyiptomban gyakori tüntetések forgatagában rengeteg lopás és zaklatás történik, amire a helyi rendőrség alig tud reagálni, így ezeket mindenképpen érdemes elkerülni. Kenyát a fegyveres rablások, a terrortámadások és a nemi erőszak gyakorisága teszi veszélyessé, sőt, az utak sem biztonságosak.

Kolumbiában a buszos közlekedés a támadások és a rossz higiénés körülmények miatt is veszélyes, sőt, az országban gyakori az emberrablás és a nemi erőszak is. A Törökországba látogató nők, sőt, a helyi asszonyok is aggasztó gyakorisággal esnek szexuális bűncselekmény vagy gyilkosság áldozatává. Itt különösen a randidrogokkal kell vigyázniuk a fiatalabb turistáknak.

Szaúd-Arábiába roppant nehéz vízumot szerezni nőként, noha évről évre sokan szeretnének ide zarándokolni. A képtelen feltételek között korhatár, férfi kísérő és még sok más szerepel, míg a helyzetet a terrortámadások és emberrablások súlyosbítják.

Ez a világ 7 legbarátságosabb országa: szerinted hányadik lehet Magyarország?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyáltalán nem ajánlott

Az oldal arra is felhívja a figyelmet, hogy egyes országok ennél is veszélyesebbek, ám ide főként rokonaikat mennek látogatni a nők, vagy újságíróként, jótékonysági szervezetek munkájában részt vállalva indulnak el. Ezek az abszolút nem ajánlott országok: Afganisztán, Irak, Irán, Észak-Korea, Pakisztán, Szudán, Szomália, Szíria és Jemen.

Az oktatás, jogi helyzet és nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények szempontjai alapján a helyi nők számára Irak, Pakisztán, India, Szomália, Mali, Guatemala, Szudán, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Afganisztán és Chad biztosítják a legrosszabb körülményeket.

Ezt is szeretjük