Ezek a legveszélyesebb országok a nők számára: mutatjuk a 2017-es listát!
Nem jó ötlet egyedül útnak indulni.

lopas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nő vállalkozik arra, hogy üzleti utak során, egyedülállóként, barátnőkkel vagy akár csak a gyermekével külföldre induljon. Noha vannak olyan országok, ahol ezt nyugodtan megteheted, mégis akad néhány olyan hely, amiről talán nem is sejted, hogy mennyire nem biztonságos a női utazók számára. 

A legveszélyesebb országok listája sokat változik egy-egy év alatt is. Éppen ezért, amikor biztonságos úti célt keresel, érdemes mindig az aktuális állapotról tájékozódni, hiszen az, hogy néhány éve még valaki nagyszerűen érezte magát az adott országban, egyáltalán nem jelenti azt, hogy most ugyanolyan jó a közbiztonság. Mutatjuk, melyek a legveszélyesebb országok most!

A legveszélyesebb országok 2017-ben

Az International Women's Travel Center minden évben összeállít egy listát az olyan veszélyes országokról, amelyekre valószínűleg sok nő tekint vonzó úti célként, mégsem biztonságos őket felkeresni. A felsoroltak között azonban nem szerepelnek azok a helyek, ahol jelenleg is háború dúl vagy éppen más jelentős katasztrófák, problémák miatt kiesnek a turizmusból.

Az idei évben a következő helyeken aggasztóan gyakoriak a nők ellen elkövetett bűncselekmények - lopás, rablás, nemi erőszak, emberrablás -, vagy a helyi törvények a nők számára erősen hátrányos módon különböztetik meg a két nemet, ami gondokat okozhat turistaként.

  1. Törökország a terrortámadások számának növekedése miatt ugrott az élre, ráadásul a nők zaklatása is nagyon gyakori.
  2. Oroszország a családon belüli erőszakra vonatkozó törvényeinek változásával, valamint egyes területeken instabil politikai helyzetével vívta ki a második helyet.
  3. Venezuela belpolitikai problémái és az országban elkövetett erőszakos bűncselekményei miatt lett dobogós.
  4. Egyiptom megőrizte negyedik helyét - az emberrablások száma, a nemi erőszak gyakorisága, a zaklatások és a fegyveres rablások miatt nem ajánlott nőként egyedül merészkedni az egyiptomi utcákra.
  5. India hosszú ideig vezette a listát, ám nem a helyzet javulása, hanem a többi országban beállt romlás miatt immár csak az ötödik. Az országban még mindig aggasztóan gyakori a csoportosan elkövetett nemi erőszak, turisták és helyi nők ellen egyaránt.
  6. Mexikóban a leggyakoribb problémát a zsarolás, az emberrablás és szexuális bűncselekmények jelentik.
  7. Szaúd-Arábia főként zarándokokat vonz, akik közt előfordul, hogy a tömegben egyszerűen halálra tapossák egymást, ám emellett az ország törvényei - például a nők nem vezethetnek autót - és a terrorizmus gyakoriságának növekedése is problémát okoz.
  8. Kenyában nagyon sűrűek a turisták kedvenc helyei ellen elkövetett, gyilkos szándékú támadások - például a tömegbe hajított gránátok -, a rablás mellett elkövetett testi sértés, az emberrablás, a hotelek és magánotthonok elleni betörések és a szexuális zaklatás.
  9. Kolumbia a gyilkosságok és a nemi erőszak kiemelkedő gyakorisága miatt szerepel a listán.
  10. Brazíliában a fegyveres rablásoktól az apró lopásokig az értékek vannak nagy veszélyben, ám a szexuális zaklatás, a fertőző betegségek és a szennyezettség miatt sem ajánlott ide tervezni a nyaralást.

Említést érdemel továbbá Jamaica számos erőszakos bűncselekményével, Thaiföld déli része ugyanebből az okból, valamint Kína, ahol a hirtelen kitörő tüntetések, az éjszakai vonatokon történő zaklatás és a rablás a legsűrűbben előforduló problémák.

Az oldal az utazásra egyáltalán nem ajánlott országok közé Afganisztánt, Irakot, Líbiát, Malit, Észak-Koreát, Pakisztánt, Szomáliát, Dél-Szudánt, Szudánt, Szíriát és Jement sorolta.

Egy veszélyes ország történelmi kincsei

Szudánban sajnos folyamatos a terrorfenyegetettség, így nem sokan mernek elmenni, és megnézni az ország történelmi kincseit, köztük a mintegy 250 rejtélyes piramist. Mutatjuk őket képeken!

Ezt is szeretjük