Titokzatos romokat rejt a Vértes sűrű erdeje: gyönyörű apátság állhatott itt egykor

Vértesszentkereszt apátságának romjai a sűrű erdő mélyén bújnak meg.

vértesszentkereszt

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Oroszlánytól délre, Pusztavám község közelében, a Vértes hatalmas, sűrű erdőségének mélyén bújik meg Vértesszentkereszt apátsága, amelynek helyét még táblák sem jelzik, és a látogatók elől is elzárták, éppen ezért nagyon kevesen ismerik.

A Vértes buján zöldellő hegy-völgyei kedveltek a túrázók körében, az erdők értékes kincseket rejtenek, amelyeket felfedezni valóságos élmény. Vértesszentkereszt apátságát viszont a nagyobb turistautak is elkerülik, aki pedig mégis ráakadna a romokra, jelenleg az is csak távolról csodálhatja meg.

Vértesszentkereszt bencés apátsága

A titokzatos épület a leírások alapján még az Árpád-korból származhat. A terület a Csák nemzetség birtokához tartozott, az első írásos bizonyíték 1146-ból származik a kolostorról. Az építmény ma romokban áll, de könnyű elképzelni, hogy egykor gyönyörű lehetett.

(Borító- és ajánlókép: Országalbum/stuksza.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük