Kiverte a biztosítékot a 24 milliárd forintos projekt

Te egyetértesz a megépítésével?

Nem aratott osztatlan sikert a velencei vidámpark terve.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szórakozást, az idegenforgalmat és a tudományt is szolgálni kívánja a San Biagio velencei szigeten elképzelt látvány- és vidámpark, melynek részleteit a Ca' Foscari velencei egyetemen mutatták be először szélesebb közönségnek.

Velencei panoráma - A várost 24 millió turista keresi fel évente

Az MTI információi szerint Veniceland lenne a neve a 40 ezer négyzetméteres élményparknak.

Újraélesztenék az elhagyatott szigetet

San Biagio szigete eddig arról volt ismert, hogy 30 évvel ezelőttig szemétégető működött rajta, mely azóta a szigettel együtt elhagyatva áll.

A vidámpark ambiciózus álmot valósítana meg, újra életre keltené a szigetet, és munkahelyeket is teremtene - hangoztatta Elena Donazzan, Veneto tartomány munkaügyi felelőse a Veniceland bemutatásán.

A tervek ismertetése nem véletlenül a velencei egyetemen történt: a park nem kizárólag szórakozást akar kínálni, hanem kultúrát és tudományt is.

3D-s virtuális múzeumban mutatná be Velence és a lagúnák történetét, ezenkívül tudományos laboratóriumokat is kínálna diákok számára.

Napi 11 ezer látogatóval számolnának

A koppenhágai Tivoli szórakozónegyedhez hasonlított Veniceland befektetője a Zamperla olasz részvénytársaság, amely szerte a világon épített vidámparkjairól és hullámvasútjairól ismert.

A céget vezető Alberto Zamperla elmondta, hogy a 80 millió eurós - 24 milliárd forintos - projekt ötszáz embernek adna munkát a parkban és a körülötte működtetett infrastruktúrákban. Az első évben napi 11 ezer látogatóval számolnának, öt év után ennek kétszeresével.

Tényleg süllyed Velence?
Velence nemcsak a gondolákról, a lagúnákról és a karneválról híres, de arról is, hogy bizonyos állítások szerint süllyed. Kattints ide, és tudd meg, mi igaz ebből!

Velencét évi 24 millió olasz és külföldi turista keresi fel. Zamperla szerint az élményparkká átalakítandó szigeten a legmodernebb technológiát és a legújabb generációs energiaforrásokat használnák.

Így találhatsz szállást a legolcsóbban

Ha szeretnél úgy utazni, hogy a szállásra nem is kell költened, csatlakozz a kanapészörfösök egyre népesebb táborához. Nézd meg a videót!

Elrontaná a velencei panorámát

- Velence nem vidámpark - kommentálta ugyanakkor az általa ellenzett elképzeléseket Giorgio Orsoni velencei polgármester, aki elsősorban a San Biagióra tervezett óriáskereket nem látná szívesen.

A Velencéhez közeli, szárazföldi Margherában is leállították a Pierre Cardin olasz származású divattervező finanszírozta, Palais Lumiere elnevezésű felhőkarcoló projektjét, mivel bírálói szerint az épület háromszáz méteres magasságával zavarta volna a velencei panorámát. A helyi lakosok egy része ugyanezen okokból kifolyólag kifogásolja a vidámpark megépítését. Kattints ide, és megismerhetsz más olyan épületeket is, melyek ellen sokan máig tiltakoznak.

Vannak vidámparkok, melyekhez szomorú történetek kötődnek. Ilyen a mára félelmetessé és elhagyatottá vált Holy Land is. Kattints ide, és nézd meg képeken!

Ezt is szeretjük