Most is üzemel az Üvegtigris büfé - Így kell odautazni a hot-dogért
Ha mozirajongó vagy, ezt imádni fogod! Sőt, a térképről sem kell lemenned érte.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tinnye és Piliscsaba között nemcsak a kanyargós utak és varázslatos tájak szédítik el a filmrajongó utazókat. A Garancsi-tó partján ugyanis áll egy büfékocsi, ami megdobogtatja a moziőrültek szívét.

Az ominózus büfé nem más, mint a mára trilógiává nőtt Üvegtigris című film kelléke - és láss csodát, a mai napig üzemel.

Tényleg ugyanaz

A filmből ismert, lakókocsiból átalakított, ugyancsak Üvegtigris névre keresztelt vendéglátó egységben szinte minden kapható, amit az utazó egy ilyen kategóriájú helytől elvár. Természetesen a kávé, a sör, a bubis és a bubi nélküli víz is ott van a kínálatban, hogy a hot-dogról ne is beszéljünk.

Ugyan nem Lali szolgálja ki a kirándulókat, a hangulat mindenesetre filmbéli. A mozivásznon látott és a tó partján lévő büfék között pedig azért ennyire nagy a hasonlóság, mert valójában magát a forgatáson használt rozzant lakókocsit virágoztatták fel az üzemeltetők.

Útra fel!

Az Üvegtigris büfé Budapestről harminc kilométerre, a Garancsi-tó partján várja a kirándulókat. A fővárosból autóval Pilisvörösváron át Tinnye felé haladva közelíthető meg a büfé. Az út így mindössze fél óra. 

Autóbusszal ugyan kicsit hosszabb és körülményesebb az utazás, de az élmény kedvéért szinte kötelező akár ezt is bevállalni. Budapestről az Árpád hídtól indulnak járatok, melyek Tinnyére mennek. Az utazási idő hozzávetőleg ötven perc. Szerencsére több közvetlen járat is gurul arra napközben. 

Fotó forrása: Flickr.com

Ezt is szeretjük