Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)
Közel 300 kiállító, köztük 21 ország, utazási irodák, bloggerek nyújtanak információt nyaralóhelyekről. Az egész környezet utazásra inspirál.

Utazas 2100x1400 Cemp Cover 20190128
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Afrika földközi-tengeri partvidékének legnagyobb és a magyarok által még nem annyira ismert országa, Algéria, mint külföldi díszvendég rengeteg érdekességgel szolgál. Az UNESCO Világörökség helyszínei, kanyargós utcák, lenyűgöző építészeti remekművek, mediterrán tengerpart, buja tájak és római kori romok találhatók itt.

A legfőbb látványosság azonban a Szahara vidéke, ahol a véget nem érő homokvidék és a titokzatos, pezsgő városok még a sokat látott utazók fantáziáját is magukkal ragadják. A kiállításon a szervezők arra vállalkoztak, hogy erre a pár napra Budapestre varázsolják az algír vendégszeretetet.

Bács-Kiskun megye és Kecskemét, mint belföldi díszvendég 25 önkormányzat és hat szervezet összefogásával mutatja be sokszínű vidékét. A látogatók a kiállítás ideje alatt megismerhetik a hajósi pincesort, a végtelen bugaci pusztát, képzeletben egy sétát tehetnek a bajai Duna-parton, csobbanhatnak a félegyházi fürdőben, megcsodálhatják a kecskeméti Cifrapalotát. És ki ne hallott volna már a bajai halászléről, az alföldi borokról, a kecskeméti barackpálinkáról vagy a kalocsai fűszerpaprikáról?

Ezek a Bács-Kiskun megyei specialitások a magyar gasztronómia kiemelkedő ritkaságai, melyeket ma már a magyarság csúcsteljesítményét jelölő hungarikumok közé sorolunk. Kóstolj bele helyi ételekbe, italokba Bács-Kiskun megye és Kecskemét standján! A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram, mint kulturális díszvendég a kiállításon modern installációval és korabeli enteriőrök között korhű ruhákba öltözött hölgyekkel hívja időutazásra az érdeklődőket. 

Járjon át már most a nyár hangulata!

Engedd el magad, és merülj el a programok tengerében! Kezdheted is a Budapest Boat Show-val vagy a Karaván Szalonnal, hogy a végtelen szabadság érzését átérezd. Hallgass bele független utazók, idegenvezetők, bloggerek úti élményeibe és hasznos tanácsaiba a 8. Járatlan Utakon Fesztiválon vagy a Blogger Cornerben!

Érezd Afrika ritmusát a 8. HTCC Afrika Expo és Vásáron! Járd be az országot virtuálisan az Aktív szigeten! Sportolj, és találkozz sportolókkal a Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ standján! Nevess a Momentán Társulat improvizációs előadásán, csodáld a színpadi produkciókat, és tanulj az érdekes beszélgetésekből! Pihenésképpen kóstolj bele kilenc ország tradicionális ételébe, és közben töltsd ki a kiállítás nyereményszelvényeit! 

A több mint harminc nyeremény közül akár algériai utazást, ozorai vagy tiszakécskei szállást is lehet nyerni. A nyeremények leírását és a játékszabályzatot ITT találod. Ha kedvet kaptál a rendezvény meglátogatásához, legyen ez egy családi program, és ne hagyd otthon a gyerekeket se! Az Utazás Kiállítás pavilonjában a Kölyökpark gyermekjátszó garantálja számukra a szórakozást, sőt, a megőrzést is.

Hasznos információk egy kattintásra

Online kiállítói katalógus

Belépőjegyárak

Online jegyvásárlás

Megközelítés, parkolás

Nyitva tartás

Ezt is szeretjük