Nem túl hízelgő vélemény Budapestről
Ezeket a dolgokat tartják a legkomolyabb problémáknak
Az USA véleménye az országról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon van mit szeretni, nem véletlen, hogy évről évre egyre több külföldi turista látogat el hozzánk, vannak azonban tényezők, melyek nem kis mértékben rontanak az összképen.

Már egy-egy negatív vélemény is képes rontani az ország imázsát, amennyiben bejárja a világhálót, ha azonban hivatalos szervek is felhívják a jövőben idelátogatók figyelmét bizonyos problémákra, az komoly figyelmeztető jel lehet.

Az USA konzuli hivatalának állásfoglalása

Bár tény, hogy egy hivatalos szerv felelősséggel tartozik az állampolgárok iránt, és nem dolga szépíteni, sőt, a biztonság érdekében joga van a legkisebb problémát is hangsúlyozni, az Amerikai Egyesült Államok konzuli hivatalának honlapján található figyelmeztetések sora Magyarországra nézve nem túl hízelgő.

A honlap a stabil demokráciát is megemlíti Magyarországgal kapcsolatban, azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a más nyugati országokban megszokottakhoz képest előfordulhat, hogy nem olyan fejlett, például a turisztikai létesítmények esetében, vagy épp az orvosi, illetve a sürgősségi ellátás nem olyan színvonalú, mint ahogy az az Egyesült Államokban megszokott.

Erőszakos demonstrációk és radikálisok

Általánosságban véve biztonságos helyként jellemzik az országot, azonban arra intik a turistákat, legyenek körültekintőek a zsebesek miatt, különösen a vasútállomásokon, a zsúfolt helyeken, a buszokon, a villamosokon vagy a metrón.

Ez persze bármelyik országra igaz lehet, azonban azt is kiemelik, hogy az elmúlt időszakban a helyi politikai demonstrációk erőszakossá váltak, a hatóságoknak pedig rohamrendőröket és vízágyúkat is be kellett vetniük a tömeg feloszlatására, így a hasonló rendezvényeket érdemes elkerülni. Mindemellett a konzuli hivatal azt is megemlíti, hogy Magyarországon megerősödtek a szélsőjobboldali erők, melyek többek között a romák, a zsidók és a homoszexuálisok ellen is fel kívánnak lépni, így kerülni kell a velük való konfrontációt.

Mit mutatnál meg egy külföldinek?

A magyarok sok mindenre büszkék: megkérdeztük a járókelőket, mi az, amit szívesen megmutatnának egy külföldi turistának.

Budapesti bűnözés, kockázatos éttermek

A bűnözés címszó alatt a honlap részletesen kitér a budapesti helyzetre, álláspontjuk szerint a bűnözés a magyar fővárosban aggasztó ügy. Nem ajánlják, hogy egy turista egyedül sétáljon éjszaka, emellett arra ösztönöznek mindenkit, hogy tartsák biztonságban értékeiket, útlevelüket, hitelkártyájukat, többek között a benzinkutaknál, pihenőknél is, megelőzve ezzel egy esetleges rablást.

Előbbi figyelmeztetések nem is számítanak meglepőnek, sokkal inkább az, hogy az elmúlt hetekben is nagy port kavart éttermi túlszámlázásokra hivatalos szervek is felhívják a figyelmet. Leírják ugyanis, hogy gyakoriak az olyan esetek, melyek során fiatal nők külföldi férfiakat hívnak meg italra, a végszámla pedig horribilis összeget tartalmaz. Az Egyesült Államok nagykövetségének honlapján továbbá lista is található a kockázatosnak tartott helyekről.

Ezt is szeretjük