Szétrombolták a turisták a felbecsülhetetlen emlékeket: előtte-utána képek a pusztításról
Lerombolt szobrok, bemocskolt emlékhelyek: a turisták gyakran visszafordíthatatlan károkat tudnak okozni egy-egy híresebb látványosságnál.

turistak rombolnak nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Némelyek egyszerűen nem érdemlik meg szinte magát a lehetőséget sem, hogy eljuthassanak a világ csodáihoz. Olyannyira értéktelenek bizonyos emberek számára a természet varázslatos képződményei vagy az ókori építmények, hogy lényegében tudatlanságukból fakadóan félelmetes pusztításokra képesek.

Előfordul ugyan, hogy mindez puszta véletlenségből történik, de sokszor szándékos pusztítási vágy okozta a felbecsülhetetlen értékű rombolásokat, amiket a turisták képesek véghez vinni egy-egy látványosságnál.

Tönkretett emlékhelyek a világban

Természetesen a helyi hatóságok mindig igyekeznek a lehető leggyorsabban helyrehozni a károkat, de ahogy a törött tányér megragasztás után sem lesz olyan, mint előtte, úgy ezek a helyek, szobrok vagy épületek sem mutatják már soha többé régi valójukat. Mindez köszönhető néhány rosszul nevelt gyereknek vagy exhibicionista felnőttnek, akik a legtökéletesebb szelfi közben végeztek elképzelhetetlen pusztítást. Az utánozhatatlan természeti képződményeknél is erősen érződnek az emberi ténykedés nyomai - sokkoló képek következnek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, flickr, twitter)

Ezt is szeretjük