7 különleges helyszín a világban, ahová turista nem teheti a lábát: New York legkísértetiesebb szigetén kórház működött
Ezeket a helyeket nem keresheti fel a nagy nyilvánosság.

north border island
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világban számos olyan hely található, amelyeket a legkülönfélébb okok miatt elzártak a nyilvánosság szeme elől. Gyakori ok például, hogy az adott terület veszélyes lenne a látogatókra nézve, de ennek a fordítottja sem ritka, azaz, hogy az esetleg felkerekedő embertömeg tenne kárt a látnivalókban, a környezetben. 

Persze a tiltás olykor csak még jobban felkelti a turisták érdeklődését, nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek például az urbex, azaz az elhagyatott, omladozó házak, épületek felkeresése, ahova olykor akkor is bemennek, ha a falon öles betűkkel hirdeti a tábla, hogy „belépni tilos”. A következő helyszínek esetében nem lenne ilyen könnyű kijátszani a korlátozást. 

Tiltott helyek a világban

A válogatásban szereplő attrakciókat csak felvételeken tekinthetjük meg, a turisták nem kereshetik fel őket. A modern civilizációtól elzárt, ellenséges törzs lakta sziget, páratlanul értékes régészeti lelőhely, furcsa jogállású, félévente gazdát cserélő terület is helyet kapott az összeállításban. 

(Borító- és ajánlókép forrása: Wikipédia/ Julie McCoyCikken belüli képek forrása: Wikipédia/relvax,RoySmith, Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük