Micsoda telek voltak régen! Nosztalgikus képeken a vidám szánkózások

A régi teleken mindig hamar előkerült a szánkó, és az utcák gyerekzsivajtól voltak hangosak.

04 szánkózás fortepan

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság már annak is örülhetünk, ha egy-két nap erejéig megmarad pár centiméter hó. De nem volt ez mindig így: emlékszel még, amikor szinte egész télen az volt a program, hogy az iskola után rohantak a gyerekek a szánkódombra?

Olykor a hatalmas hótömeg teljesen lebénította a közlekedést, ami sokaknak kedvezőtlen volt, de a gyerekek mindig meglátták a tél jó oldalát: hatalmas hócsatákat vívtak az iskolai szünetekben, és amint kicsöngettek, már futottak is haza a szánkóért.

Szánkózások régen

A dombokon, parkokban, sőt az utcákon is lehetett önfeledten játszani a hatalmas hóban. Ma már - a magasabb hegyeink kivételével - ritkaságszámba megy, hogy akár csak néhány napig is megmaradjon egy masszív hótakaró, de jó visszagondolni a szép emlékekre.

(Borító- és ajánlókép: Fortepan/Baráth Endre, 1980.)

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük