8 könnyű kirándulás Budapesten a nyári szünetre: kicsiknek és nagyoknak szuperek a város tanösvényei

A következő tanösvényeket megéri felfedezni!

róka-hegy
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári szünet idején a családok igyekeznek még több időt tölteni a szabadban, mint az év többi részében, hogy az iskolapadból kiszabaduló gyermekek a friss levegőn tartózkodhassanak. A kisebb-nagyobb kirándulások jó eszközök ehhez.

Amennyiben kiszakadnátok a városi nyüzsgésből, és a természetbe vágytok, érdemes felfedeznetek egyet-egyet a Budapesten található tanösvények közül. 

Tanösvények Budapesten

A tanösvényekben az a jó, hogy érdekes túraútvonalakat jelölnek ki, és felhívják a figyelmet a környéken található természeti értékekre. Izgalmas ismeretekkel látják el a kirándulókat úgy, hogy ők egyből szemügyre is vehetik az olvasottakat a természetben. Az egész országban számos tanösvény várja a kalandorokat, Budapest területén is sokféle található. Vegyétek fel őket a nyári tervek közé! 

Cikkünk Hegyes Katalin Ki a szabadba! 130 izgalmas tanösvény Budapesten és környékén című kötete alapján készült.

szakacskonyv

Budapest és környékének tanösvényei remek kirándulási lehetőséget kínálnak egy délelőttre vagy akár egy egész napra. Függőhíd, kilátók, magasles, valamint innen megfigyelhető madarak és nagyvadak. Bozótban megbúvó apró állatok, védett növények, színpompás tarka rét, elfeledett mocsárvilág és rejtelmes barlangok. Ezek és számos hasonló élmény vár, ha felkerekedünk, túrabakancsot húzunk, és kimegyünk a szabadba.

Kalauzunk nemcsak természeti, hanem mese-, gasztro- és kultúrtörténeti tanösvényeket is bemutat. A könyvben lévő QR-kódok leolvasásával elérhetővé válnak a tanösvényhez készült füzetek és más, az útvonalhoz kapcsolódó, érdekes cikkek, filmek vagy dalok. Ismerjük meg a körülöttünk lévő, felfedezésre váró természeti, kulturális és ember alkotta csodákat!


Kiadja a Gingko Kiadó

Ára 3635 forint.

(Kiemelt kép: Indafotó/Online2000

Ezt is szeretjük