3 ingyenes, tiszta szabadstrand a Balatonon: tágas, csinos partszakaszok várnak

Ezeket a balatoni szabadstrandokat idén is imádni fogod.

Szabadstrandok a Balatonon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balaton partja minden évben töretlen népszerűségnek örvend a csobbanni vágyók körében, de el kell ismerni, ahogy az élet minden területén, mára a strandokon is nagyon elszálltak az árak. Ha spórolnál kicsit a nyaralás végösszegén, akár szabadstrandokat is megcélozhattok.

Mélyen zsebébe kell nyúlnia annak, aki a Balatonon tervezi az üdülését, a szállások, a parkolás, az étkezés és a strandbelépők ára is jelentős költséget ró a pihenni vágyókra: egy négytagú család akár 8-10 ezer forintos kiadással is számolhat egyetlen lángosozás alatt.

Szabadstrandok a Balatonon

Szerencsére akad néhány remek, ingyenesen látogatható strand a Balatonnál, ahol a belépőt megspórolhatjátok. Akár nyugodtabb, akár jól felszerelt, modern partszakaszt kerestek, a következőkkel biztosan nem lőtök mellé. Tiszták, rendezettek, felveszik a versenyt a belépős társaikkal. Ha érdekel a téma, korábbi cikkünkben országosan több szabadstrandot is ajánlottunk.

Zamárdi Nagystrand

Zamárdi nem csupán a fesztiválozók számára ideális célpont, csendesebb napokon is tökéletes pihenőhely lehet a Zamárdi Nagystrand mintegy 3 kilométer hosszú, ingyenesen látogatható, jól felszerelt partszakasza. 

Sportpályák, játszóterek és büfék, éttermek várják a vízpartra érkezőket, a Tihanyi-félszigetre nyíló panoráma pedig egyenesen varázslatos. A vasútállomástól nagyjából negyedórányi sétával elérhető a strand.

Balatonlelle, Nyugati szabadstrand

Balatonlellén több pazar szabadstrandot is találhattok, melyek tiszták, rendezettek. A Nyugati strandon akár egy óriás csúszdát is kipróbálhattok, ami garantáltan élmény lesz kicsik és nagyok számára is.

A part füves, és árnyékból sem lesz hiány, ha behúzódnátok valahova a perzselő napsütés elől. A part sekély vizű, így családok is előszeretettel célozzák meg, ráadásul gyalog is csak tíz percre van a vasútállomástól.

Örvényes Beach

Az északi parton kevés az ingyenes partszakasz, de az Örvényes Beach garantáltan nem okoz majd csalódást. A vasútállomástól gyalogosan is csak tíz percre található strand modern, jól felszerelt környezettel várja az érkezőket.

Árnyékot adó fákban, napozó- és úszóstégekben, játszóterekben, sportpályákban és persze büfékben sincs hiány a szabadstrandon. Jobbnál jobb rendezvényeket is kifoghattok, ha ide tervezitek az utazásotokat.

8 kristálytiszta vizű strand Budapest környékén: festői partszakaszokon csobbanhatsz

Budapesttől egy karnyújtásnyira vannak ezek a természetes, tiszta vizű strandok.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük