Tovább tart a balatoni nyár: szerdán indult a STRAND és a B.my.Lake Zamárdiban (x)
A két fesztivál bebizonyítja, hogy nyár végén is érdemes a Balatonra menni.

to-balaton
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerda délben indult, és vasárnap hajnalig tart a Balatoni nyár és az idei fesztiválszezon két záróeseménye. A STRAND és a B.my.Lake fesztiválok azonos helyen, Zamárdi szabadstrandján várják közönségüket. A száznál is több hazai előadót felvonultató programban a világsztárok között John Newman, Parov Stelar, a Bastille, Alan Walker, Redfoo és Icona Pop vagy éppen Sven Väth, Solomun, Adam Beyer és Loco Dice lép színpadra.

A Balaton régió egyik legnagyobb turisztikai eseményére 120 ezernél is több vendéget várnak szerdától szombatig Zamárdiba. Továbbra is tart a MOL Nagyon Balaton Check-In játék, amely keretében egy autót is nyerhetnek azok, akik legalább két nyári, balatoni eseményen részt vesznek, és begyűjtenek egy-egy pecsétet.

Különleges és népszerű programok

- Öt évvel ezelőtt azzal a szándékkal indítottuk el a MOL Nagyon Balaton projektet, hogy a legszínvonalasabb, legizgalmasabb balatoni eseményeket együtt kínálhassuk a hazai és a külföldi turistáknak, másrészt ennek keretében új produkciók szülessenek - mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton idén Pro Turismo-díjjal kitüntetett alapítója. - A STRAND és a B.my.Lake fesztiválok az új események közül a legjelentősebbek. Amíg a MOL Nagyon Balaton eseményeire május óta közel egymillióan látogattak, addig a STRAND és a B.my.Lake fesztiválokra 120 ezer vendéget várunk abban az időszakban, amikor jellemzően már kevesebben járnak a Balatonra. 

- Minden eddiginél nagyobb érdeklődés jellemzi a MOL Nagyon Balaton két zárófesztiválját. Ma már nemcsak az ország minden pontjáról, de több külföldi országból is érkeznek vendégek erre a hétre a Balatonra. A várható kánikula miatt sokan kérdezik, hogy a helyszínen lehet-e még jegyet váltani. A jelenlegi adatok alapján úgy látjuk, minden napra kapható még belépő a helyszínen és a honlapon keresztül is - mondta el Fülöp Zoltán, az eseményeket szervező VOLT Produkció vezetője.

STRAND Fesztivál

Ötödik éve várja Zamárdi szabadstrandján közönségét a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció eseménye, a STRAND Fesztivál. A STRAND hamar a közönség és a zenekarok kedvence lett, a hazai kínálatban szinte mindenki megfordul itt, aki idehaza közönségkedvencnek számít: a Halott Pénztől a Quimbyig, a Wellhellótól a Brainsig. Igazán teljesnek és sokszínűnek mondható a nemzetközi kínálat is. A headliner-sort szerdán a You me at Six nyitja, másnap a Bastille, majd Parov Stelar és John Newman következik, de a toplistás DJ-producer Alan Walker, Alle Farben, az Icona Pop, Redfoo és Wilkinson is színpadra lép.

A három koncertszínpad mellett idén először Kertmozi is épül, ahol esténként két-két magyar filmet láthatnak a STRANDolók, többek között a Kincsem, a #sohavégetnemérős, a Balaton Method vagy a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan lesz itt látható. Ugyancsak új helyszín a Tábortűz, ahol előzetes jelentkezés alapján mutatkozhatnak be dalszerzők és feldolgozásokat játszó előadók, de meglepetésként naponta nagyszínpados sztárok is gitárt ragadnak itt.

A #Hello Hungary STRAND ART helyszínen ezer darab festmény készül a Balatonról, a Nagy STRAND Kaland keretében pedig napi vetélkedők keretében száz csapat mérkőzik meg értékes díjakért, de még inkább maradandó élményekért. A Petőfi Pont a STRAND központi helye. Itt az Aranykor programhoz kapcsolódóan Ákos, Freddie és Rúzsa Magdi vendégszerepel. Természetesen a STRAND-on is ott lesznek az idei NAGY-SZÍN-PAD! verseny indulói, közülük az idei győztes, a Lóci Játszik jegyzi a STRAND himnuszát a Nem strandolsz jobban című átdolgozásukkal.

B.my.Lake

Idén is az elektronikus zene legkiválóbbjai lesznek jelen a B.my.Lake-en, amelyet már az indulás évében Európa legjobb új fesztiváljának választottak. Sven Väth, Solomun, Adam Beyer, Loco Dice, Ben Klock, Dixon, Sam Paganini, Rødhåd, Julian Jeweil, Ben Sims, Jan Blomqvist, Mind Against, Jacmaster, Amelie Lens és még nagyon sokan mások garantálják a feledhetetlen négy napot. A nyitónapon a világ egyik legnépszerűbb technokiadója, az Adam Beyer által vezetett Drumcode érkezik a B.my.Lake-re. Augusztus 23-án Drumcode Night with Adam Beyer, Sam Paganini, Enrico Sangiuliano, Dense & Pika. 

Ezt is szeretjük