Rózsaszín cicalánynak kellett öltöznie: a 4 legrosszabb munka a turizmusban

Íme, a turisztikai ipar legbizarrabb állásai. Te vállalnád?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A turisztikai ipar munkalehetőségei sokakat vonzanak, ugyanakkor mindennek megvan a maga árnyoldala. A következő állások tulajdonosai nem mindig büszkélkednek el azzal, pontosan mit is csinálnak.

Turisztikai nagykövet Japánban
Hello Kitty és rajongói

Japán turisztikai nagykövet

A turisztikai nagykövet Japánban korántsem tiszteletre méltó diplomatát jelent, sokkal inkább egyfajta animátort, olyan aktív és fiatal személyt, akinek feladata, hogy az ország különböző részein valódi vidám mulatsággá tegye a turisták számára az ott eltöltött időt.

Ezt azonban legtöbbször nem emberi mivoltában teszi, hanem a modern japán kultúrát megidéző figuraként. Ezek egyik leggyakoribb formája a rózsaszín masnis macska, Hello Kitty, mely az 1970-es évek óta van jelen az ország legismertebb márkái között.

A nagyfejű cica először egy műanyag pénztárcán jelent meg, ma azonban már 22 ezer féle terméknek kölcsönzi arcát, és a világon szinte mindenütt ismerik.

Kutyaszörf-oktató

Az internetre egyre több olyan videó kerül fel, melyek a négylábúak szörfözés terén megmutatkozó tehetségét prezentálják, emellett Amerika-szerte rendeznek szörfbajnokságokat kutyáknak, valamint egyre többen oktatják a furcsa sportot.

A világ legbizarrabb hoteljei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Közéjük tartozik, nem utolsósorban pedig a legismertebbek egyike a kaliforniai, San Diegó-i Loews Coronado Bay Resort & Spa kutyaszörf-oktatója, a hotel ugyanis nagy hangsúlyt helyez az állatbarát szolgáltatásokra.

Az oktató - aki egyben szörfös és kutyatulajdonos -, bár maga is szokatlannak nevezi munkakörét, azt elismeri, hogy a kutyákkal jóval könnyebb együtt dolgozni, mint az emberekkel, amellett ugyanis, hogy gyorsabban tanulnak, a négy láb jobb egyensúlyérzéket teremt.

Szörföző kutyák
A Peabody Hotel jól beidomított kacsái

Szállodai kacsaidomár

A memphisi Peabody Hotelnek immáron 79 éve attrakciója öt kacsa, mely hagyományt az teremtette meg, hogy 1933-ban két spicces vadász épp ennyi élő szárnyast helyezett el a szálloda szökőkútjában.

A hotel kacsái számára mindennap két ünnepélyes felvonulást tartanak, egyet délelőtt 11-kor, egyet pedig délután 5-kor, melyek során tetőtéri lakosztályukból a szárnyasok leutaznak lifttel, hogy aztán a lobbi szökőkútjában lubickoljanak. Mindeközben ünnepélyes felvonulót játszanak a háttérben, lépteiket pedig a szálloda kacsaidomárja kíséri arany díszekkel kirakott, vörös kabátban, egy kacsaformában végződő bottal megadva az ütemet.

Csatorna-idegenvezető

A párizsi Le Musée des Ègouts, vagyis a csatornamúzeum a 19. század óta fogadja a furcsa illatanyagoktól nem idegenkedő látogatókat.

Csatornamúzeum Párizsban

A helyi idegenvezetőket nem sokan irigylik, bár általában olyanokat vesznek fel, akik egykor maguk is itt vagy hasonló területen dolgoztak, és képesek napi nyolc órában megbirkózni a kellemetlen szagokkal. A csatornahálózat különféle utcákra van felosztva, melyek neve megegyezik a felszíni utcanevekkel: néha azt is látni, sőt, valódi attrakciónak számít, mikor az egyes szakaszok fölött lévő házakból épp lekerül a szennyvíz.

Képek: hellokittylimited.blogspot.com;www.blameitonthevoices.com; confettistyle.wordpress.com; cs.wikipedia.org, Ignis.

Melyik munkát vállalnád be?

Ezt is szeretjük