Paranormális jelenségek: ebben az európai városban történik a legtöbb
Torino a mágia egykori központja volt, de ma is furcsa észleléseiről híres.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olasz Torino, a bűvös város, mely mítosz és valóság között éli mindennapjait, történelmileg az okkult világ központjának tekinthető. Számos tere mesélhetne ezoterikus eseményekről, megmagyarázhatatlan jelenségekről vagy a város különböző pontjain lezajlott természetfölötti esetekről, sőt, úgy tartják, az európai városok között itt figyelhető meg a legtöbb paranormális esemény. Ám, hogy mindezekről többet megtudhasson az utazó, vissza kell térnie az időben egészen a város megalapításáig.

A Superga-bazilika
Az Egyiptom-múzeum Torinóban
A Piazza Statuto
A királyi palota

Ősi város a fehér és fekete mágia vonalán

Néhány elmélet szerint Torino története nem a rómaiakkal kezdődött, hanem korábban, ugyanis Phaeton fáraó alapította, aki Apisz, a bika istenség tiszteletére emelt e helyen templomot, a Dora- és a Pó-folyók találkozásánál. Ezek a folyók ténylegesen központi szerepet játszanak a város életében és történelmében, és az ezoterikusok szerint az emberi sorsok alakulására is befolyással bírnak. E hatás talán a város korábban nem ismert egyiptomi eredetével hozható összefüggésbe. Érdekesség, hogy a városban annyi, az ókori Egyiptomból származó lelet gyűlt össze, hogy itt kaphatott helyet a világ második Egyiptom-múzeuma.

Továbbá Torino két nagyon különleges háromszög csúcspontjában található: az első, a fehér mágia vonala Prágát és Lyont kapcsolja össze, a második, a fekete mágiáé pedig Londont és San Franciscót köti össze. A geometria és a földrajz eggyé válik, egyfajta ezoterikus hálót alkotva. A város rómaiak által megrajzolt térképén négy bejárati kapu látható, melyek négy kardinális pont irányába néznek, és 45 fokos szöget zárnak be egymással, mintegy utalásként a Piazza Statutót uraló obeliszkre.

Negatív és pozitív kisugárzású helyek

A Piazza Statuto kivételesen mágikus helyszín, a város fekete központja, mely meglehetősen kétes hírű. A tér egy felszínre került római kori temetőnek, a múlt halott városának tűnik - ráadásul évszázadokon át itt hajtották végre a nyilvános kivégzéseket is, és a mai napig észlelnek errefelé különös jelenségeket, furcsa zajokat és elsuhanni vélt árnyakat.

Másrészről Torinónak különböző fehér, erőteljesen pozitív jellegű központjai is vannak. A Castello téren lévő Királyi Kertben álló Tritón-kút egyike ezeknek, és természetesen mindenekelőtt a dómot kell megemlíteni, ahol Krisztus halotti leplét őrzik.

További, pozitív kisugárzású hely a Gran Madre-templom, melynek a bejárata előtti szobrairól az a hír járja, hogy azok rejtik a Szent Grál megtalálásának kulcsát. A szent ereklye talán szintén Torinóban található, és a halotti lepellel együtt olyan pozitív energiát hozhat létre, mely képes a várost megvédeni. Sokan úgy tartják, épp ezen vallási ereklyék miatt lepik el a várost a démoni lelkek, számtalan furcsa eseményt okozva.

Mágia a föld alatti járatokban

De nem csak a szabad ég alatt érzékelhető az ezoterikus világ ezernyi megnyilvánulása. A városközpont ugyanis számtalan természetes vagy ember alkotta föld alatti alagúttal büszkélkedhet. Ezekben az ókortól kezdve élénk közösségi élet folyt, mágikus rítusok és titkos események zajlottak bennük, melyek miatt kiérdemelték az alkimista barlangok nevet. Az alagutak szintén a paranormális észlelések központjai.

Torino ezoterikájának megértéséhez meg kell vizsgálni különböző szintjeit. A város három legfontosabb barlangjába összesen 12 bejárat nyílik, de ezeknek a fele nem vezet sehová, csupán arra szolgálnak, hogy a beavatatlanokat összezavarják. Visszatérve a felszínre számos impozáns és magas városi épület figyelhető meg, például a Mole Antonelliana, a már említett Gran Madre-templom és az obeliszkek, melyeknek mintha csak az lenne a feladatuk, hogy hatalmas antennákként a rejtélyes csatornákon érkező földi energiát sugározzák tovább.

A torinói dóm
A titokzatos torinói lepel

Úgy tűnik, hogy Torino mindennapjai fontos szerepet játszanak egy bonyolult és rejtélyes ezoterikus stratégiában. Sokan úgy tartják, emiatt választották lakhelyül Torinót az alkimisták is, mint például Paracelsus és Fulcanelli, illetve a legendás Cagliostro.

Egy osztrák építész továbbá rájött, hogy amennyiben öt torinói épületet - Superga-bazilika, Rivoli- és Moncalieri-kastély, Stupinigi- és Venaria-villa - légvonalban összeköt egymással, egy csillagalakzatot kap.

Ezután azt javasolta, hogy mindegyikről indítsanak egy-egy lézersugarat. Az égen, a sugarak kereszteződéséből egy hatalmas méretű ötágú csillag alakulna ki, mely rendkívüli jelentőségű ezoterikus szimbólum. Ha még több olyan helyre vagy kíváncsi, melyeknek köze van az ismeretlen tudományokhoz és a mágiához, kattints ide, és nézd meg a Szerelemvárat!

Cikkünk Irene Bellini és Danilo Grossi Rejtélyek birodalma című könyve alapján készült, mely a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg. Képek: hu.wikipedia.org Torino szócikke; en.wikipedia.org Turin szócikke, KlausFoehl; en.wikipedia.org Piazza Statuto szócikke, Franco56.

OLVASD EL EZT IS!

tower
  • nagy-britannia
  • európa kincsei

Máig szellemek járják

Ezt is szeretjük