A nyár 3 legolcsóbb úti célja

Ne hagyd ki!

A pénztárcád meglehetősen szűkre szabja a lehetőségeidet, mégsem akarsz lemondani az idei nyaralásról? Ismerd meg a legolcsóbb helyeket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megszűnő munkahelyek, növekvő törlesztőrészletek, egekbe szökő árak, frusztrált emberek - bár a jelenlegi körülmények között a legtöbben minden eddiginél nagyobb szükségét érzik a lazításnak és a stresszel teli hétköznapoktól való eltávolodásnak, a bizonytalanság és annak a bizonyos takarónak a megrövidülése óvatosságra ösztönöz.

Ha valamiről le kell mondani, a nyaralás az elsők között szerepel a listán, ám ennek nem kell feltétlenül így lennie, ha ismered a kedvezményes lehetőségeket, nem utolsósorban pedig olyan úti célt választasz, mely a gazdasági válság ellenére is konszolidált árakkal várja a turistaszezont. A következő három épp ilyen.

Egy napfényes, régi-új ország: Bulgária

A Fekete-tenger és az európai civilizáció gyökereinek dimbes-dombos országa az Unióhoz való 2007-es csatlakozása óra turisztikai szempontból második reneszánszát élik. A tenger menti nyaralóhelyek és a meseszép partszakaszok mellett a gyógyturizmus, illetve az itteni tájak több ezer éves kulturális öröksége is egyre több utazót csábít ide, elsősorban az olyan kedvelt üdülőközpontokba, mint az óvárosáról híres Neszebár, Pomorje vagy a mediterrán hangulatú Napospart - Sunny Beach -, illetve Aranyhomok-part.

A varázslatos tavaknak, a nemzeti parkoknak - többek között a Pirin Nemzeti Parknak és a Szrebarna bioszféra-rezervátumnak - köszönhetően a tengerparti pihenést érdemes időnként egy-egy vadregényes kirándulással megszakítani, de az ország mintegy negyvenezer kulturális emlékműve közül az olyan jelentős, messze földön híres látnivalókat sem szabad kihagynod, mint a Világörökség részét képező Szvestariban található trák sírhely, a Bojana-templom, az ivajlói kőkolostorok vagy a rilai kolostor.

Mindezeken túl azonban Bulgária vonzerejéhez lényeges mértékben hozzájárul, hogy az árak nem haladják meg egy belföldi nyaralás költségeit, sőt, sok esetben még annál is olcsóbban valósíthatod meg a családi vakációt.

A Vista jóvoltából akár már 29 900 forintért eltölthetsz egy hetet Bulgária tengerpartján. A további információkért kattints ide! »

Ha nem akarsz messzire menni: Szlovénia

Szlovénia neve összeforrt az alpesi tájakkal, a mesebeli hegyekkel-völgyekkel és a varázslatos tavakkal, így kevesen gondolnak rá tengerparti nyaralásuk célpontjaként. Holott déli szomszédunk legalább olyan gyönyörű partszakaszokkal, illetve ódon hangulatú óvárosokkal és halászfalvakkal rendelkezik, mint a közkedveltebb Horvátország, ráadásul autóval sem hosszú az út a tengerig, nem beszélve arról, hogy viszonylag olcsón megszervezheted a nyaralást, ha a szlovén települések valamelyikében választasz szállást.

Ha az ország mediterrán részére tervezed az utazást, a csaknem 47 kilométeres tengerparton belül érdemes az ősrégi, teljes egészében műemlékvédelmi felügyelet alatt álló kikötővárost, Pirant, a gazdag halászhagyományokkal rendelkező Izolát vagy Kopert választanod, melyek mindegyike hangulatos középkori óvárossal, kikötőkkel, szűk utcácskákkal, barátságos éttermekkel és kávézókkal, nem utolsósorban pedig napfényes strandokkal és rejtett öblökkel várja az utazót.

Nem véletlen, hogy sokan úgy tartják, egyes szlovén városok - például Koper - nem csak a helyi partok, de az egész Isztriai-félsziget leglátványosabb részei közé tartoznak.

Egy szlovén körutazást, mely a hegyvidékektől a tengerparti tájakig számos látnivalót érint, már 53 900 forintból megvalósíthatsz. További részletekért kattints ide! »

Az ősi regék birodalma: Erdély

Ha közel érzed magad a természethez és a hagyományos értékekhez, a vadregényes, ősi tájakról, a magyar történelem viharos évszázadairól, valamint a sajátos népszokásokról és ízekről ismert mesebeli Erdélyt legalább egyszer látnod kell életedben.

Nemcsak azért, mert ez a gyönyörű, kulturális örökségünknek szerves részét képező táj bővelkedik érintetlen vidékekben és szebbnél szebb látnivalókban, hanem azért is, mert a nyaralás egy egészen különleges - egyben igazán pénztárcakímélő - formáját kivitelezheted, ha ide látogatsz, köszönhetően többek között az Erdélyben különösen elterjedt rusztikus magánszállásoknak, melyek családias, élettel teli hangulata a turista helyett valódi utazóvá avanzsál.

Ha Erdélybe látogatsz, semmiképp se hagyd ki az olyan legendás helyeket, mint a Gyilkos-tó, a Békás-szoros, a Szent Anna-tó vagy Vajdahunyad, de érdemes ellátogatnod Csíksomlyóra, a Gyimes vidékére, valamint a környék neves városaiba, például Marosvásárhelyre, Gyulafehérvárra, Kolozsvárra vagy épp Segesvárra.

Ha szeretnéd körbejárni Erdélyt, a legjobb, ha szervezett körutazásra fizetsz be, melyhez akár már 36 900 forintért csatlakozhatsz. További információkért kattints ide! »

OLVASD EL EZT IS!

paros
  • görögország
  • spanyolország

A legolcsóbb nyaralást keresed?

Ezt is szeretjük