Könnyen plusz pénzhez juthatsz: egy hálózat, amihez érdemes csatlakoznod
Nem MLM-ről van szó!
Ismerd meg az Airbnb közösségét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2008-ban létrehozott, Airbnb nevű hálózat hasonló elvek alapján működik, mint azok a weboldalak, melyek a lakáscserét vagy épp couchsurfinget megvalósítani kívánó utazókat gyűjtik egybe, azzal a különbséggel, hogy előbbi esetben a felek célja egészen más, két oldal létezik ugyanis, az utazóké és a szállásadóké.

Autentikus szállások Kanadától...
...Párizsig

A cél azonban hasonló, mint az említett közösségek esetében, az Airbnb megalapítói ugyanis szeretnék, ha barátságok születnének a kezdeményezés által, emellett minden résztvevő egyedülálló élményekkel gazdagodna.

Miről is van szó?

Az Airbnb egy olyan közösségi hálózat, mely egyedi szálláshelyeket kínál szerte a világban, azonban nem elsősorban hoteleket és panziókat, mint más szálláskereső weboldalak, hanem olyan lakásokat, szobákat, melyeket a tulajdonosok nem állandóan adnak ki, csupán akkor, ha épp van kihasználatlan helyük, vagy szeretnének plusz pénzre szert tenni.

Az egyre növekvő közösséghez csatlakozhatnak olyanok is, akik az utazás szerelmesei, mint ahogy a szállásadók jelentkezését is várják.

Az Airbnb jelenleg körülbelül 600 millió közösségi kapcsolatot, valamint 300 ezer hirdetést tudhat a magáénak 192 ország 33 ezer városában.

Hogyan csatlakozhatsz?

A három vállalkozó kedvű fiatal által létrehozott, mára azonban számos irodával rendelkező hálózathoz utazóként és szállásadóként is érdemes csatlakozni, előbbiként például azért, mert, bár vannak drágább szálláshelyek is, akár Párizsba, akár Madridba, Torontóba vagy épp Indonéziába szeretnél utazni, akár egy egész lakást is megkaphatsz 10-15 ezer forintért éjszakánként.

Vendégként mindezeken túl friss, helyi nézőpontból ismerheted meg úti célodat, emellett a beszámolók szerint ezzel a módszerrel könnyebb az adott közösség tagjává válni. Szállásadóként pedig potenciális bérlők millióihoz juthat el a hirdetésed.

Utazóként a megfelelő paraméterek beállításával böngészhetsz a szálláshelyek között, a házigazdával pedig a foglalás után veheted fel a kapcsolatot. A házigazdáknak a regisztráció után fotókkal, elérhetőségekkel és árral ellátott profilt kell készíteniük, ahol az utazóknak visszajelzésre is lehetőségük van, így az utat csupán tervezők értékelések alapján is kutakodhatnak a szállások között.

A kanapészörf is remek lehetőség

Ha csatlakozol a couchsurfinget, vagyis kanapészörföt űzők közösségéhez, nagyon olcsón megvalósíthatsz bármilyen utazást. Nézd meg a videót!

Fontos azonban tudnod, hogy, ha ilyen módon adod ki lakásod vagy akár egy szobádat, adóznod kell utána: arról, hogy ez pontosan miként működik, ide kattintva tudhatsz meg többet. Ha pedig az Airbnb honlapjára szeretnél eljutni - melynek ma már magyar változata is létezik -, ide kattints!

Ezt is szeretjük