Nincs nyaralás jó net nélkül (x)
A nyár az önfeledt kikapcsolódásról, strandolásról, szeretteinkkel eltöltött időről szól. De a nyaralók számára egyre fontosabb a szálláson a jó netkapcsolat is.

Laptop2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Friss élményeink megosztása szeretteinkkel, a közelben található látnivalók, programok, szolgálatátok felkutatása, filmek, egyéb szórakoztató tartalmak megtekintése, kedvenc zenéink hallgatása – csak néhány dolog, ami miatt munkánkon kívül, nyári vakációnk alatt is nélkülözhetetlen az internet.

Ez az igény pedig már a szállások keresése során is épp úgy felmerül, mint az, hogy az ágy legyen kényelmes, a fürdőszoba legyen tiszta, szobánk teraszáról pedig legyen szép a kilátás.

Kizáró ok, ha nincs megfelelő internetkapcsolat

Egyre inkább alapelvárás a nyaralóknál a jó netkapcsolat – a Telekom és a Szallas.hu friss, júliusi felmérése szerint. Az 1000 fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatás alapján szállásfoglalás során a magyar nyaralók túlnyomó többsége (87%) számára fontos szempont a megfelelő internethozzáférés. Olyannyira, hogy minden második embernél szállásfoglalás során kizáró ok, ha nincs jó minőségű netkapcsolat.

Garden1

A válaszadók 84 százaléka azonosul azzal az állítással, hogy „A jó minőségű internet mára olyan alapszolgáltatás kell, hogy legyen egy szálláshelyen, mint a kényelmes ágy vagy a tiszta fürdőszoba”, míg 70 százaléka számára a nyaraláson ugyanolyan fontos a jó internet, mint a hétköznapokban. A megbízható nettel kapcsolatos elvárások egyre magasabbak, hiszen 2020-ban még csak a megkérdezettek 38%-a nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol ez nem áll rendelkezésre. A Telekom és a Szallas.hu együttműködésének köszönhetően az utazók már csupán néhány kattintással, gyorsan és egyszerűen rászűrhetnek a Telekom gigaerős vezetékes internettel felszerelt szálláshelyekre az ország legnépszerűbb hazai szállásközvetítő portálján – ezzel is megkönnyítve számukra a döntést.

A Telekom nem csak a vendégigényekkel van tisztában, hanem azzal is, hogy a mostani járványveszélyes, bizonytalan időszakban a szállásadók nehezen vállalnak hosszabb elköteleződést. Ezért olyan megoldást kínál nekik, amely egyszerre szolgálja a nyaralók elvárásainak teljesítését és a saját üzleti biztonságukat. A kizárólag szállásadók számára elérhető és szeptember végéig tartó ajánlat keretében az Üzleti Net csomagokra most elég csak féléves időszakra hűségidőt vállalniuk, így is a kétéves csomag kedvezményes havidíjáért kapják a vezetékes internetszolgáltatást, akár új megrendelés, akár csomagváltás esetén.

Food preparing1

- A felmérés világosan rámutatott az idegenforgalomban és a turizmusban tapasztalható nethasználati tendenciákra: egyre fontosabb a jó minőségű netkapcsolat, és mind többen keresnek rá a gigaerős internetre, bízva a kikapcsolódáshoz nélkülözhetetlen magas színvonalú internetszolgáltatásban. A Telekomnak digitális szolgáltatóként arra is figyelnie kell, hogy ajánlatai összhangban legyenek azzal a környezettel, amelyben üzleti felhasználói a szolgáltatásaikat nyújtják. A most felajánlott kedvezmény egyaránt előnyös a vendégek és a szálláshelyszolgáltatók számára: előbbieknek a nyaralás során sem kell nélkülözniük a digitális világ tüneményeit, az utóbbiaknak pedig a kedvező árú internet eléréséhez nem szükséges olyan hosszú távú elköteleződést vállalniuk, amelyet a jelen helyzetben nem éreznének biztonságosnak” – nyilatkozta Nyiri Mária, a Telekom KKV szegmensének kommunikációs vezetője.

Ezt is szeretjük