A legjobb naturista strandok Horvátországban
Kíváncsi vagy Horvátország legérintetlenebb és legszebb partjaira? Ismerd meg a legjobb nudista strandokat!

Dia

 	Nugal  	A meredek sziklákkal övezett varázslatos, kavicsos strand Makarska keleti részén található, épp Tucepi városa előtt. A körülbelül 100 méter hosszú strand teljes egészében a naturistáké.

Nugal

A meredek sziklákkal övezett varázslatos, kavicsos strand Makarska keleti részén található, épp Tucepi városa előtt. A körülbelül 100 méter hosszú strand teljes egészében a naturistáké.

Dia

KonobeA 25 hektáros Konobe naturista kemping a Krk szigetén található Punat városától négy kilométerre fekszik. Ideális hely a vízi sportok szerelmeseinek, de - mivel ez az egyik legvédettebb partszakasz a környéken - akkor sem fogsz csalódni, ha csendre és az érintetlen természet békéjére vágysz.

Konobe

A 25 hektáros Konobe naturista kemping a Krk szigetén található Punat városától négy kilométerre fekszik. Ideális hely a vízi sportok szerelmeseinek, de - mivel ez az egyik legvédettebb partszakasz a környéken - akkor sem fogsz csalódni, ha csendre és az érintetlen természet békéjére vágysz.

Dia

KoversadaA maga 120 hektáros, több ezer strandolót befogadni képes területével a Koversada kemping és strand az egyik legnagyobb és minden valószínűség szerint a legnépszerűbb naturista napozó- és fürdőhely egész Európában. 1961-es alapítása óta a világ számos tájáról érkeznek ide naturisták, sőt, 1972-ben itt tartották meg a Naturista Világtalálkozót is.

Koversada

A maga 120 hektáros, több ezer strandolót befogadni képes területével a Koversada kemping és strand az egyik legnagyobb és minden valószínűség szerint a legnépszerűbb naturista napozó- és fürdőhely egész Európában. 1961-es alapítása óta a világ számos tájáról érkeznek ide naturisták, sőt, 1972-ben itt tartották meg a Naturista Világtalálkozót is.

Dia

 	Banculuka  	A Banculuka-part és naturista kempingje Vela Luka területén található. Az 1400 férőhelyes kempinget sűrű fenyőerdő, gazdag mediterrán növényzet, nem utolsósorban pedig gyönyörű homokos tengerpart övezi.

Banculuka

A Banculuka-part és naturista kempingje Vela Luka területén található. Az 1400 férőhelyes kempinget sűrű fenyőerdő, gazdag mediterrán növényzet, nem utolsósorban pedig gyönyörű homokos tengerpart övezi.

Dia

KandarolaA Kandarola naturista strand a Frkanj-félsziget déli részén fekszik, épp szemben Palittal, Rab városának modern külvárosával. Palitból hajóval juthatsz el a másfél kilométer hosszú, fákkal ölelt, főként sziklás parttal rendelkező strandra.

Kandarola

A Kandarola naturista strand a Frkanj-félsziget déli részén fekszik, épp szemben Palittal, Rab városának modern külvárosával. Palitból hajóval juthatsz el a másfél kilométer hosszú, fákkal ölelt, főként sziklás parttal rendelkező strandra.

Dia

ProizdA naturista strand Vela Luka mellett, Proizd kis szigetecskéjén található, melyet természeti szépségei, valamint érintetlensége, vadsága és édeni mivolta miatt a szerelem szigetének is szoktak nevezni. A helyet különösen érdemes felkeresned akkor, ha szeretnél kicsit távolabb kerülni a nyüzsgő turistaáradattól.

Proizd

A naturista strand Vela Luka mellett, Proizd kis szigetecskéjén található, melyet természeti szépségei, valamint érintetlensége, vadsága és édeni mivolta miatt a szerelem szigetének is szoktak nevezni. A helyet különösen érdemes felkeresned akkor, ha szeretnél kicsit távolabb kerülni a nyüzsgő turistaáradattól.

Dia

SunjA Dubrovniktól 7 kilométerre északnyugatra található Lopud az Elafiti-szigetek, azon belül is Kolocep része, emellett előbbi egyik legfejlettebb  turistaparadicsoma. A naturista strand Sunj széles, patkóalakú partszakasza mentén található, amit Lopud falujából egy kilométeres hosszúságú gyalogösvényen érhetsz el.

Sunj

A Dubrovniktól 7 kilométerre északnyugatra található Lopud az Elafiti-szigetek, azon belül is Kolocep része, emellett előbbi egyik legfejlettebb turistaparadicsoma. A naturista strand Sunj széles, patkóalakú partszakasza mentén található, amit Lopud falujából egy kilométeres hosszúságú gyalogösvényen érhetsz el.

Dia

StraskoA Novaljától két kilométerre délkeletre található Strasko az adriai partvidék egyik legnagyobb és legkellemesebb kempingje. A kempinghez - melynek egy részét naturisták számára tartják fenn - tartozó kavicsos partszakasz fenyő- és olívaerdeivel maga a varázslat.

Strasko

A Novaljától két kilométerre délkeletre található Strasko az adriai partvidék egyik legnagyobb és legkellemesebb kempingje. A kempinghez - melynek egy részét naturisták számára tartják fenn - tartozó kavicsos partszakasz fenyő- és olívaerdeivel maga a varázslat.

Dia

BaldarinA népszerű nudista stranddal rendelkező Baldarin partszakasz és kemping Cres szigetének déli részén található. A helyet, mely tökéletes kombinációja a naturista szabadságérzetnek és az érintetlen természetnek, sokan csak a pihenés és a feltöltődés valódi oázisaként emlegetik.

Baldarin

A népszerű nudista stranddal rendelkező Baldarin partszakasz és kemping Cres szigetének déli részén található. A helyet, mely tökéletes kombinációja a naturista szabadságérzetnek és az érintetlen természetnek, sokan csak a pihenés és a feltöltődés valódi oázisaként emlegetik.

Dia

MliniA naturista strand Mlini elbűvölő halászfalvának közelében található, Dubrovnik és Cavtat között. A félreeső, leginkább sziklás, de egy kisebb kavicsos részt is magában foglaló partszakaszt Mliniből öt perc alatt érheted el hajóval.

Mlini

A naturista strand Mlini elbűvölő halászfalvának közelében található, Dubrovnik és Cavtat között. A félreeső, leginkább sziklás, de egy kisebb kavicsos részt is magában foglaló partszakaszt Mliniből öt perc alatt érheted el hajóval.
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: