Nagy balatoni szabadstrand-körkép
A legszebb partok
Ha nem akarsz strandbelépőre költeni, vedd célba a következő családias, idilli, balatoni szabadstrandokat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell külföldre menned, hogy a vízparti nyaralás minden előnyét élvezhesd, és csodálatos partokon mártózhass meg a tiszta, hűs vízben. Sajnos azonban ahhoz sem kell külföldre menned, hogy egy kisebb vagyont fizess a strandbelépőkért. Ezért most összegyűjtöttük neked a Balaton legszebb, ingyenesen látogatható strandjait, melyek között te is biztosan találsz kedvedre valót - és a pénztárcád miatt sem kell aggódnod.

Csend és retróhangulat: Gumirádli Szabadstrand, Balatonakarattya

A különös nevű strandot nemrégiben újították fel, de még így is megőrzött valamit a retróhangulatból. Bár a helyiek szerint ez a legjobb medrű rész, a strand csendes és barátságos, valószínűleg azért, mert egy gödrös kis betonúton kell nagyjából egy kilométert kacskaringózni ahhoz, hogy feltáruljon előtted a lombos fákkal tarkított, pázsitos partszakasz.

Nem csupán a fürdőzés, de a parkolás is ingyenes, a strandon csak a mosdó használatáért kell fizetni alkalmanként 100 forintot. Egyetlen büfé üzemel, de ez is képes kiszolgálni az idilli fürdőhelyre érkezőket, a felújítás óta pedig a gyerekek a homokozóban vagy a játszótéren is eltölthetik az időt. A partszakaszon a víz kissé iszapos, de néhány lépés után a talaj egyenletesebbé válik.

Ahol mindig történik valami: balatonszemesi szabadstrand

A balatonszemesi Berzsenyi utcában található partszakasz egyik része ingyenesen használható szabadstrand, másik fele pedig fizetős élményfürdő. Szerencsére az ingyenes partszakaszon is számtalan szórakozási lehetőség vár, elsősorban vízparti sportok kipróbálására nyújtanak alkalmat a strand fenntartói: van játszótér, strandröplabda-, lábtenisz-, strandfoci- és streetball-pálya, a két partszakaszt pedig ugyanaz a büfé szolgálja ki.

A színpadot és a hangosítást is bárki ingyenesen használhatja, rendszeresen lépnek fel bemutatkozni vágyó előadók vagy zenekarok, így mindig van látnivaló, de akár ti is előadhatjátok a kedvenc dalotokat.

Az idelátogatók a sportolási és szórakozási lehetőségeket, valamint a tisztaságot emelik ki a strand legfőbb érdemeként. Ha nektek mindez mégsem lenne elég, válthattok kétórás jegyet, és átruccanhattok a szomszédos élményfürdőbe, ahol éjszakai fürdőzésre is van lehetőség.

Családi idill: Vadkacsa Szabadstrand, Örvényes

A romantikus kis közösség büszkesége - a tiszta vizű forrás és a vízimalom mellett - a szépen karbantartott szabadstrand. A családias fürdőhely medre kemény talajú, nem kavicsos, a strand nagy részét fák árnyékolják, de természetesen van napozási lehetőség is.

A strand előtti parkolóban a parkolás ingyenes, bent pedig nyitott kerékpártároló található. Az idelátogatók ingyenesen használhatják a strandröplabdapályát, a focipályát, a kosárlabdapalánkot, a vízilabdakapukat és az asztaliteniszt, de még a csocsóasztalt is.

A Vadkacsa Étterem büféjében a fürdőzés közben megéhezett nyaralók a klasszikus balatoni ételek mellett leveseket, főzelékeket, frissensülteket is rendelhetnek. Ez a partszakasz tökéletes választás lehet a kisgyerekkel, nagyszülőkkel nyaralóknak is. A strand a vasútállomástól is megközelíthető egy könnyed 15 perces sétával.

Ezen a strandon mindennek jutott hely: Platán Strand, Balatonboglár

A csaknem kilenc és fél hektár területű szabadstrand nevét onnan kapta, hogy a bejáratához vezető utat csodás platánfák szegélyezik. Az óriási strandon természetesen bőven van hely a különböző vízi- és parti sportok kipróbálására, az 1850 négyzetmétert lefedő homokpályán van kialakított röplabda-, foci- és kézilabdapálya is.

Ezenkívül a strand területén található tollaslabdapálya, gyepröplabdapálya, gumilapos kosárlabdapálya és hat streetballpálya is. Ha nem a szárazföldön, hanem a vízben akarod megmozgatni magad, arra is van lehetőség vízi röplabdázás, vízi kosárra dobás formájában, illetve találhatsz felállított kapukat is a vízben.

A játszótér is szépen kialakított, jól felszerelt. Minden délután szervezett sport- és gyermekprogramok várják a nyaralókat. A hatalmas komplexum bejáratánál egy hangulatos, díszburkolattal fedett teret alakítottak ki, melynek közepén egy zenekari pavilon kapott helyet, a körülötte lévő épületekben pedig a boltoktól a cukrászdáig mindent megtalálsz, amire szükséged lehet. A strand előtt a parkolás is ingyenes.

Ezt is szeretjük