Több ezer nő szelleme kísért az osztrák kastélyban
Nézd meg a hátborzongató helyet
A mooshami kastély boszorkái a mai napig kísértenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ausztriai Salzburg tartomány harmadik legnagyobb várkastélya Moosham. Az épületet elsőként egy 1191-es írásos okiratban említik, de igazi hírnevét nem régre visszanyúló történelmének vagy építészeti kincseinek, hanem az itt tartott boszorkánypereknek köszönheti.

A 17-18. században világszerte elterjedtté vált a boszorkányok üldözése. Habár mindegyik közül talán a salemi boszorkányperek váltak a leghíresebbé, a bűbájossággal, rontással és babonázással megvádolt nőket - és ritka esetben férfiakat is - mindenhol kegyetlen módon végezték ki. Ez alól nem kivétel Moosham kastélya sem, ahol több ezer nő lelte halálát a fenti, ma már nevetségesnek tűnő rágalom miatt.

Az itteni perek közül a legismertebb egy bizonyos Staudinger nevű asszonyé volt, akit a legenda szerint akkor tartóztattak le, amikor seprűn lovagolva érkezett a boszorkányok találkozójára. Ám ő csak egy azok közül, akiknek a szelleme ma is a kastély falai között kísért, ha hinni lehet a turisták beszámolóinak.

Borzongató építmények

Nem ez az egyetlen kastély, amelynek falai között nyugalmat kereső lelkek bolyonganak. Nézd meg a leghíresebb kísértet járta várakat!

Ezt is szeretjük