Mexikóban túl lehet élni a világvégét? Ezért utaznak egyre többen oda

Az előrejelzések szerint 2012-ben hatalmas tömeg veszi célba a maják egykori földjét.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azok szerint, akik hisznek a maja próféciákban, 2012. december 21-én egy új korszak és egy új időszámítás veszi kezdetét, vagy éppen a világvége jön el, attól függően, ki hogyan értelmezi azt, hogy ekkor ér véget az ősi civilizáció kalendáriuma.

Ősi kalendárium
Mexikó a maják földje volt
Maja piramis

A sokak által várt forduló időpontja miatt a mexikói turisztikai hivatalok az idegenforgalom szempontjából kiemelkedő évet jósolnak, és világméretű kampány keretében invitálják országukba az utazókat.

A nap, ami megmenti az emberiséget

A maja kalendáriummal kapcsolatos világvége-teóriák a hatvanas évek óta tartják lázban a világot, ekkor fedezték ugyanis fel a kőtáblát a tabascói Tortuguero régészeti lelőhelyen. A kutatók szerint a kalendárium nem csupán a 13. periódus végét jelzi, de egy erős maja isten visszatérését is, ami egy teljesen új korszakot vezet be a Földön.

Az összeesküvés-elméletek hívei ezzel sokszor kapcsolatba hozzák a földönkívülieket is, szerintük könnyen előfordulhat, hogy ők térnek vissza bolygónkra Mexikóban, esetleg megmentve az emberiséget a pusztulástól - sokan épp ezért akarnak ide utazni.

Az idegen lények jelenlétével magyarázzák többek között azt is, hogy a maják szinte hihetetlen fejlettségről tettek tanúbizonyságot, matematikai és csillagászati ismereteik jócskán meghazudtolták a történelmi kort, melyben éltek.

Éljen a világvége?

A mexikói kormány a visszaszámlálás apropóján 52 millió turistára számít a maja területeken, elsősorban Chiapas, Yucatan, Quintana Roo és Tabasco környékén, valamint arra, hogy előbbiek közel 19,5 millió dollárt fognak elkölteni a maják földjén.

Január első hetében számos mexikói városban megkezdődött a világvége-kampány, Tapachulában például nyolc láb magas digitális órát indítottak el, Izapa régészeti lelőhelye mellett rendszeresen zajlanak ősi maja szertartások, a Cancún és Playa del Carmen közötti Karib-tengeri partszakasz kijelölt helyein pedig a látogatók üzeneteket és fotókat rejthetnek időkapszulákba, melyeket várhatóan 50 év múlva nyitnak majd fel.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Felipe Calderón, a mexikói miniszterelnök bejelentette, hogy a 2012-es év során közel ötszáz olyan rendezvényt tartanak meg országszerte, mely a maja kultúrával kapcsolatos, többek között zenei eseményeket, táncművészeti rendezvényeket, workshopokat és előadásokat. Míg Mexikó egy átlagos évben 22 millió turistát vonz, a 2012-es évben az elnök is csillagászati növekedésre számít. Kíváncsi vagy Mexikóban a földönkívüliek városára? Kattints ide!

Forrás: ibtimes.com.

Te mire számítasz 2012. december 21-én?

Ezt is szeretjük