Kedvezmény jár, ha így veszed meg a vonatjegyet
Mégse tud róla szinte senki
Csak kevesen használják ki a kedvezményt, ami mindenkinek jár.

nagykep?cikkid=168039&kep=vonat1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan szívesebben váltják meg az állomások pénztárainál a vonatjegyüket ahelyett, hogy otthonról online vásárolnák meg, noha nem csak a sorban állást kerülhetnék el ezzel, de az e-vonatjegy árából járó 3% kedvezményre is jogosultak lennének. Mutatjuk, hogyan válthatsz e-vonatjegyet!

Hogyan kell online vonatjegyet venni?

Első lépésként keresd fel a MÁV jegyvásárlást lehetővé tevő oldalát, melyet ezen a linken keresztül érhetsz el. Itt regisztráld magad az e-mail címeddel, majd az e-mail címre elküldött levélben kattints a fiókodat aktiváló linkre. 

Lépj be a fiókodba, majd töltsd ki a számlázási adatokat. Ezt követően a jobb oldali narancssárga jegyvásárlás gombot használva indíthatod el a vásárlást. A keresés során add meg, honnan hová szeretnél utazni, milyen kedvezményre vagy jogosult, illetve melyik napon szeretnél elindulni, ezt követően válassz járatot. 

A következő oldalon megtekintheted a jegy részleteit, tájékozódhatsz a helyjegyekről és pótjegyekről, sőt, menettérti jegyet is válthatsz. Ha végeztél, a gombot használva tedd a jegyet a kosárba.

Az újabb utazás gombbal ezután több jegyet is kiválaszthatsz, míg a helyfoglalás gombot használva megadhatod, hol szeretnél ülni. Ugyanitt megjelölheted, hogy az állomáson jegykiadó automatából szeretnéd átvenni a jegyed, vagy otthon e-vonatjegyet nyomtatsz, melyre kedvezmény jár.

A fizetést követően az e-vonatjegyet pdf fájlként kapod meg. Ezt kell kinyomtatnod, és személyazonosító okmányaiddal együtt elvinned magaddal a vonatra, ahol az ellenőr okostelefonnal tudja leolvasni a rajta található kódot. A jegy szállítása során nagyon ügyelj arra, hogy a kódot ne hajtsd meg, mert akkor az olvashatatlanná válik.

Amennyiben nyomtató nem áll otthon rendelkezésedre, a pdf-ben kapott QR-kód megjelenítésére legalább 160x160 képpont méretben alkalmas eszköz - okostelefon, táblagép - segítségével is felmutathatod a jegyed.

Ezt is szeretjük