Születési helye? Íme, Magyarország legviccesebb falunevei
Bizonyos falunevek nemcsak viccesek, hanem sikamlósak is. A következők mindenképpen.

pornoapati
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Némely falvak olyan nevet tudhatnak a magukénak, melyet ha meghallasz, azonnal mosolyt csal az arcodra. Toldalékot kapva nagyon humorosak is akadnak, főleg, ha arra a kérdésre válaszolnak, hol születtél vagy hol élsz, mint Kéthely esetében.

Pornóapáti templom
Az egykori Herédy-kastély
Beleznay-kastély Bugyin

Ha a jó idő beköszöntével aprócska, de bűbájos falvakba szeretnél kirándulni, számtalan hely közül választhatsz. Szemezgess bátran a következő vicces nevű települések közül!

Pornóapáti

A Szombathely közelében lévő kis falu neve valószínűleg már mindenki számára ismert az erotikus képzettársítások miatt. A felnőttfilmekhez azonban semmi köze a településnek. Neve feltehetően a szláv Pernovo helynévből származik, míg névutótagja egykori ciszterci apátságára utal. Legfőbb látnivalói közé tartozik az 1780-ban épült katolikus templom, mely az ország legrégebbi, 1492-ben öntött harangját tudhatja a magáénak.

Heréd

A kis község a Heves megyei Hatvan szomszédságában található, neve miatt pedig nem véletlenül hozza zavarba a helyieket. A települést az 1200-as években már több oklevél is említette. A szónak azonban semmi köze a férfiassághoz, sokkal inkább valamilyen foglalkozási ágra vagy eszközre utalt, míg egyesek szerint a lusta emberekre használták.

Bár a falu nem kifejezetten nagy, nevezetességekkel azért így is büszkélkedhet. Ha itt jársz, megtekintheted egykori kastélyát, amely ma iskolaként üzemel, valamint temploma mellett a szobrait és emlékműveit is érdemes megcsodálni.

Bugyi

Sokan a pest megyei Bugyit tartják az ország egyik legviccesebb nevű településének, azt azonban kevesen tudják, hogy a szónak nem sok köze van a női fehérneműhöz, ugyanis a Bud, Budi kezdetű szláv személynévből ered. A kis település azonban nemcsak neve miatt érdekes, hanem olyan látnivalókkal is büszkélkedhet, mint a barokk stílusban épült római katolikus templom, vagy a református templom kertjében lévő Szégyenkő, melyre egykor a rossz erkölcsű hajadonokat és asszonyokat ültették büntetésként.

Kéthely

Lehetséges egyszerre két helyen lenni? A Somogy megyei Kéthelyen egészen biztosan. Nevét az 1300-as években a pápai tizedjegyzék említette először, majd 1403-ban Kethel, 1455-ben pedig Kedhely alakban szerepelt az oklevelekben. A település nevezetességei közé tartozik a barokk stílusban épült Hunyadi-kastély, melynek parkjában több ritka fafaj is megtalálható, de tavaszi látványossága, a húsvéti tojásfa szintén vonzza a látogatókat.

Kéthelyi Hunyadi-kastély
Szalonnai templom
Mogyoród

Szalonna

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonna nem a húsféleségről kapta a nevét, sokkal inkább úgy tartják, vagy személynévből származik, vagy a szláv slana, azaz sós jelentésű szóból. Utóbbi feltételezést támasztja alá, hogy a település közelében egy enyhén sós vizű forrás is található. Legnevezetesebb látnivalója az eredetileg katolikusok által épített ma református templom, mely két korszakban épült. A 11. században készült el a rotunda, azaz a körtemplom, amit csak a 13. században bővítettek tovább.

Mogyoród

A Pest megyei Mogyoród neve valóban a mogyoróval, mogyoróbokorral kapcsolatos, jelentése ugyanis mogyoróban gazdag. Mára azonban csak néhány bokor maradt a település területén. Történelmi dokumentumokon Magoród vagy Mogyorós változatokban is előfordul a helység. Ha még több humoros falunévre vagy kíváncsi, kattints ide!

Képek forrása: hu.wikipedia.org, Darinko, hu.wikipedia.org, Pas-6, www.orszagalbum.hu, juhaszj, hu.wikipedia.org, Civertan, www.orszagalbum.hu, SzPéter

Ezt is szeretjük