A hegyek ölelte kristálytiszta tó olyan, mint egy tündérmese helyszíne: az osztrák Lunzi-tó nyáron a legjobb úti cél

A Lunzi-tó Ausztria közepén várja a látogatókat egy csodaszép tájon.

lunzi-to-kepe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ausztria minden tartománya tele van varázslatos vidékekkel, amitől a szavuk is elakad a környékre látogatóknak. Alpesi hegyvonulatai között csodás kis tavak bújnak meg, a tájat pedig akár kerékpárral is be lehet járni.

Alsó-Ausztria tavakban szegény, mégis gyönyörű: tele van mesés szurdokokkal, vadregényes és szelíd tájakkal, hegyi gyalogos és kerékpáros túraútvonalakkal, ezért érdemes Bécsnél egy picit tovább merészkedni.

Lunzi-tó vidéke

A Mostviertel közepén található Lunzer See, avagy a Lunzi-tó Alsó-Ausztria legnagyobb, smaragdzöld fürdőtava, amely még nincs zsúfolásig telve turistával, ezért ideális célpont a nyugodt fürdőhelyek kedvelőinek is. 

A tó partján fekszik Lunz am See, a bájos kis alpesi falucska, ahol az embernek az az érzése támadhat, hogy legszívesebben örökre letáborozna itt. A tél viszont nagyon hideg tud lenni: a környéken mérték Közép-Európa egyik leghidegebb hőmérsékletét: 52,6 °C-ot.

Kerékpártúra az egykori kisvasút vonalán

Az Ybbs-folyó völgyében, egy régi kisvasút vonalán épült meg az az egyébként 107 kilométer hosszú kerékpárút, amelynek egyik, Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See közötti szakaszán ezt a környéket is remekül be lehet járni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Akár biciklivel, akár e-bike-kal vág neki az ember az útnak, garantáltan felejthetetlen élményben lesz része helyenként bámulatos panorámával. 

A kerékpártúra ideális végállomása lehet a Lunzi-tó, ahol szépen kiépített strandok fokozatosan mélyülő vize várja a kimelegedő túrázókat egy jóleső fürdésre vagy csónakázásra, de számos étteremben megkóstolhatók a helyi halas fogások is pihenésképp. Külön említésre érdemes a közelben található Ötscher-szurdok is, amelyet az osztrák Grand Canyonként is szoktak emlegetni, és egy picit jobb állóképességgel mindenképp érdemes bejárni.

Hullámok hangja

Lunz am See-ben évről évre megrendezik a wellenklaenge, avagy Hullámok hangja címet viselő fesztivált is. A tavi színpadon idén július 12. és 27. között zendülnek fel a koncertek osztrák és külföldi előadókkal, még egy Bécsben élő magyar gitárzenész, Boros Zsófia is fellép a rendezvényen. A fesztivál programját ide kattintva is megtalálod.

(Képek: Niederösterreich Werbung/ Michael Liebert,  schwarz-koenig.at)

Karintia tavai is elvarázsolnak

Karintia nagy tókerülő túrája, a gyönyörű hegyes-völgyes tájak és a temérdek fürdésre alkalmas tó is hamar elrabolja a szívet.

Ezt is szeretjük