London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)
Tuti tippek repülővel utazó családoknak.

London 01 femina
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs is annál felemelőbb, mint amikor a család együtt fedezi fel a világot - például a varázslatos Londont, mely nemcsak baráti társaságoknak, hanem kisgyermekes családoknak is ideális úti cél. 

A rengeteg izgalmas program mellett az sem utolsó szempont, hogy az eredeti, angol fish & chips-nek még a legválogatósabb gyerekek sem tudnak ellenállni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy mire figyelj a repülős utazás során.

Csomagoljunk okosan!

Jól ismerjük az érzést, amikor egy utazás előtt legszívesebben a fél gardróbunkat magunkkal vinnénk, ami gyerekekkel még nehezebb kérdés. Ezért csomagoláskor mindenképp csak a legszükségesebbeket pakoljuk be - így nem kell a fárasztó cipekedés miatt is aggódnunk -, hosszabb tartózkodás esetén pedig olyan szállást foglaljunk, ahol van lehetőség mosásra.

Válasszunk körültekintően légitársaságot és repteret!

Ha a cél London, szerencsére Budapestről már gyorsan és kényelmesen, mindössze 2,5 óra alatt ott lehetünk, például a Flybe hetente háromszor - kedden, csütörtökön és szombaton - közlekedő járatával, ami ideális időpontban, délelőtt 09:25-kor indul, és 12:00 előtt 10 perccel ér London-Southendre. 

Utóbbit egyébként a vezető brit fogyasztói szervezet, a Which? közvélemény-kutatásának résztvevői 2017-ben már zsinórban harmadszor választották meg London legjobb repterének, köszönhetően többek közt annak, hogy kis mérete miatt sokkal gyorsabban jutunk át az ellenőrzésen, és a szokásosnál hamarabb megkapjuk a poggyászunkat. 

Ami - valljuk be - egy kisgyermekes család esetében különösen nagy előny. Sőt, a belvárosban is rövid idő alatt, akár egy órán belül ott lehetünk a termináltól 2 perces sétára található, korszerű pályaudvarról. Így szinte az egész nap megmarad, akárcsak a visszaúton: már reggel háromnegyed 9-re Budapestre érünk.

Ne felejtsük otthon a szükséges iratokat!

Apróságnak tűnhet, de még mindig gyakran előfordul, hogy valaki egy hiányzó irat miatt nem szállhat fel a gépre. A saját irataink mellett fokozottan figyeljünk oda rá, hogy a gyerekek személyi igazolványát, szükség esetén útlevelét is magunkkal vigyük - emellett a születési anyakönyvi kivonat és az oltási könyv is jól jöhet. Ha a gyermekünk vezetékneve különbözik a miénktől, megeshet, hogy igazolnunk kell a szülő-gyermek viszonyt - ezt egy anyakönyvi kivonattal vagy a másik szülő által írt levéllel tehetjük meg.

Nem mindegy, hova ülünk

Egy jó hely a gépen nagyban megkönnyítheti az utazás óráit. Ha kisgyerekkel utazunk, lehetőség szerint válasszunk folyosó melletti ülést, így egyszerűbben mozoghatunk, ha sír, vagy, ha éppen ki kell mennünk a mosdóba.

Kutassuk fel előre a legjobb londoni programokat!

A Towertől a Shakespeare’s Globe színházig számtalan látnivaló teszi izgalmassá Londont. A történelmi látványosságok mellett Madame Tussaud panoptikumában a legnagyobb hírességek viaszmásával fotózkodhatunk, megpróbálhatjuk kizökkenteni a brit királyi testőrség Buckingham-palota előtt őrködő tagjait, a Warner Bros. Harry Potternek szentelt stúdiója pedig a gyerekektől a felnőttekig garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Akárcsak az igazán angol módra elkészített fish & chips - ezt még a válogatósabb gyerekek is imádni fogják!

Ugye, jól hangzik? Akkor irány London a Flybe-vel, Európa legnagyobb független légitársaságával, mely ráadásul a legpontosabb az Egyesült Királyságban. Kattints ide a Budapestről induló járatokért!

Ezt is szeretjük