Ide kirándulj a pároddal! 15 romantikus piknikezőhely itthon

Egy üveg bor, és természet minden mennyiségben. Íme, néhány remek hely a tökéletes piknikhez.

Dia

Szalajka-völgyA szilvásváradi Szalajka-völgy egész évben gyönyörű, természeti szépségekben és történelmi emlékekben egyaránt bővelkedik. A piknikezés mellett a környéken olyan látnivalókat csodálhatsz meg, mint a hazánkban ritkaságnak számító Sziklaforrás, a Szalajka-patak vagy a híres Fátyol-vízesés.

Szalajka-völgy

A szilvásváradi Szalajka-völgy egész évben gyönyörű, természeti szépségekben és történelmi emlékekben egyaránt bővelkedik. A piknikezés mellett a környéken olyan látnivalókat csodálhatsz meg, mint a hazánkban ritkaságnak számító Sziklaforrás, a Szalajka-patak vagy a híres Fátyol-vízesés.
Fotó: www.orszagalbum.hu, Adri33

Dia

 	Melegmányi-völgy  	A bükkerdőkkel borított, mésztufa-lépcsőkkel, barlangokkal, apró medencéken átcsorgó patakokkal és víznyelőkkel tarkított táj a Mecsek középső részének legszebb szurdoka. A völgyet a Pécs mellett található Szamárkútról közelítsd meg, majd kövesd a piros jelzést.

Melegmányi-völgy

A bükkerdőkkel borított, mésztufa-lépcsőkkel, barlangokkal, apró medencéken átcsorgó patakokkal és víznyelőkkel tarkított táj a Mecsek középső részének legszebb szurdoka. A völgyet a Pécs mellett található Szamárkútról közelítsd meg, majd kövesd a piros jelzést.

Fotó: www.orszagalbum.hu, Adam2477

Dia

 	Kopaszi-gát  	A 2007-ben megnyílt tízhektáros, modern budapesti zöldövezetben igényes kávézók, éttermek és kiállítótermek között andaloghattok a Duna partjának impozáns sétányain, a piknikkosár társaságában pedig elheveredhettek az ápolt gyepen.

Kopaszi-gát

A 2007-ben megnyílt tízhektáros, modern budapesti zöldövezetben igényes kávézók, éttermek és kiállítótermek között andaloghattok a Duna partjának impozáns sétányain, a piknikkosár társaságában pedig elheveredhettek az ápolt gyepen.

Fotó: www.orszagalbum.hu, p.g.vecses

Dia

LillafüredAz ország egyik legkülönlegesebb kirándulóhelyeként ismert Lillafüred Miskolctól 10 kilométerre, a Bükk hegység keleti részén, a Szinva-patak völgyében, a Hámori-tó mellett fekszik. Az idilli környezet az ország egyik legszebb pihenőhelyévé avatja a táj bármely pontját.

Lillafüred

Az ország egyik legkülönlegesebb kirándulóhelyeként ismert Lillafüred Miskolctól 10 kilométerre, a Bükk hegység keleti részén, a Szinva-patak völgyében, a Hámori-tó mellett fekszik. Az idilli környezet az ország egyik legszebb pihenőhelyévé avatja a táj bármely pontját.
Fotó: www.orszagalbum.hu, szittyu11

Dia

ZircA Veszprém megyei Zirc nem csupán a Bakony vadregényes vidékének központja, de Magyarország legmagasabban fekvő arborétumáról is híres, ahol az idős fák alatt megpihenve, a Cuha-patak csörgedezésébe feledkezve költhetitek el az uzsonnát.

Zirc

A Veszprém megyei Zirc nem csupán a Bakony vadregényes vidékének központja, de Magyarország legmagasabban fekvő arborétumáról is híres, ahol az idős fák alatt megpihenve, a Cuha-patak csörgedezésébe feledkezve költhetitek el az uzsonnát.
Fotó: www.orszagalbum.hu, twigy

Dia

 	Tata  	A vizek városának is nevezett Tata tóparti környezetével, középkori várkastélyával és meseszép, romantikus műromokkal gazdagított angolparkjával pillanatok alatt rabul ejt, akár a partra, akár a kertbe terveztek pikniket.

Tata

A vizek városának is nevezett Tata tóparti környezetével, középkori várkastélyával és meseszép, romantikus műromokkal gazdagított angolparkjával pillanatok alatt rabul ejt, akár a partra, akár a kertbe terveztek pikniket.

Fotó: www.orszagalbum.hu, KZIldi

Dia

BalatongyörökA keszthelyi kistérség, egyben Zala megye híres üdülőhelye egész évben csodaszép. Ha felkapaszkodsz a határában magasodó Kápolna-dombra, a Szépkilátóhoz, a híres balatoni panorámában gyönyörködve piknikezhetsz.

Balatongyörök

A keszthelyi kistérség, egyben Zala megye híres üdülőhelye egész évben csodaszép. Ha felkapaszkodsz a határában magasodó Kápolna-dombra, a Szépkilátóhoz, a híres balatoni panorámában gyönyörködve piknikezhetsz.
Fotó: www.orszagalbum.hu, viszota

Dia

 	Jeli arborétum  	A Vas megye gyöngyszemeként számon tartott, közel 107 hektár területű Jeli Arborétumot nyár elején különösen érdemes felkeresni. A virágzó rododendronok színkavalkádjának szédítő hatását az arborétum piknikezőhelyén pihenheted ki.

Jeli arborétum

A Vas megye gyöngyszemeként számon tartott, közel 107 hektár területű Jeli Arborétumot nyár elején különösen érdemes felkeresni. A virágzó rododendronok színkavalkádjának szédítő hatását az arborétum piknikezőhelyén pihenheted ki.

Fotó: www.orszagalbum.hu, csanka

Dia

 	Martonvásár  	A Budapesttől nem messze található, vonattal is könnyen megközelíthető martonvásári Brunszvik-kastély a maga angolos romantikájával és gyönyörű tájképi parkjával egyike az ország legelbűvölőbb piknikezőhelyeinek.

Martonvásár

A Budapesttől nem messze található, vonattal is könnyen megközelíthető martonvásári Brunszvik-kastély a maga angolos romantikájával és gyönyörű tájképi parkjával egyike az ország legelbűvölőbb piknikezőhelyeinek.

Fotó: www.orszagalbum.hu, Tamás

Dia

 	Margitsziget  	A Duna budapesti zöld gyöngyszeme a főváros egyik legkedveltebb pihenőhelye. Az óriási park több pontja alkalmas a piknikezésre, de emellett számos más programlehetőséget és látnivalót is kínál.

Margitsziget

A Duna budapesti zöld gyöngyszeme a főváros egyik legkedveltebb pihenőhelye. Az óriási park több pontja alkalmas a piknikezésre, de emellett számos más programlehetőséget és látnivalót is kínál.

Fotó: www.orszagalbum.hu, Angyallány

Dia

VárosligetBudapest legnagyobb, hajdani királyi vadászterületből kialakított parkja egyben a világ első, mindenki számára nyitott parkjának számít. Az itt megejtett pikniket az árnyas fák, a tavak vagy épp a Vajdahunyadvár romantikus épületegyüttese teszi hangulatosabbá.

Városliget

Budapest legnagyobb, hajdani királyi vadászterületből kialakított parkja egyben a világ első, mindenki számára nyitott parkjának számít. Az itt megejtett pikniket az árnyas fák, a tavak vagy épp a Vajdahunyadvár romantikus épületegyüttese teszi hangulatosabbá.
Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

Makkosmáriai rétA Budapest és Budakeszi határán fekvő makkosmáriai rét igen népszerű erdei pihenőhely. Érdemes a Gyermekvasúttal megközelíteni, majd a Virágvölgy állomástól gyalog sétálni el a széles réthez.

Makkosmáriai rét

A Budapest és Budakeszi határán fekvő makkosmáriai rét igen népszerű erdei pihenőhely. Érdemes a Gyermekvasúttal megközelíteni, majd a Virágvölgy állomástól gyalog sétálni el a széles réthez.
Fotó: www.orszagalbum.hu, Margit

Dia

 	Csobánc  	A Balaton-felvidéki tanúhegyek egyik legfestőibb tagja a Csobánc, melynek körvonalait egy 13. századból származó vár romja uralja. A csúcsra felkapaszkodva regénybe illő környezetben kezdhetsz neki a pikniknek.

Csobánc

A Balaton-felvidéki tanúhegyek egyik legfestőibb tagja a Csobánc, melynek körvonalait egy 13. századból származó vár romja uralja. A csúcsra felkapaszkodva regénybe illő környezetben kezdhetsz neki a pikniknek.

Fotó: www.orszagalbum.hu, gilmur

Dia

 	Visegrád  	A Dunakanyar egyedülálló látványa szerte a világból vonzza a turistákat. Az egyik legszebb panorámát Visegrád nyújtja, így, ha a természet csodáiban akarsz gyönyörködni, miközben elköltöd a pikniket, mindenképp látogass el ide.

Visegrád

A Dunakanyar egyedülálló látványa szerte a világból vonzza a turistákat. Az egyik legszebb panorámát Visegrád nyújtja, így, ha a természet csodáiban akarsz gyönyörködni, miközben elköltöd a pikniket, mindenképp látogass el ide.

Fotó: www.orszagalbum.hu, cseri7

Dia

OrfűÁrnyas erdők, hűs tavak, kétezer óra napsütés - a vizeiről, vadregényes kirándulási lehetőségeiről és népszerű üdülőövezetéről ismert, Pécstől mindössze 15 kilométerre található Orfű mind a nyári csobbanáshoz, mind egy üdítő piknikhez ideális úti cél.A képek az Országalbum.hu weboldalról származnak, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.

Orfű

Árnyas erdők, hűs tavak, kétezer óra napsütés - a vizeiről, vadregényes kirándulási lehetőségeiről és népszerű üdülőövezetéről ismert, Pécstől mindössze 15 kilométerre található Orfű mind a nyári csobbanáshoz, mind egy üdítő piknikhez ideális úti cél.

A képek az Országalbum.hu weboldalról származnak, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.
Fotó: www.orszagallbum.hu, Sziszkó
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: