Lenyűgöző képek: a világ legszebb panorámái
Látni akarsz valami igazán meséset? Szívesen barangolnál képzeletben a világ lenyűgöző tájain? Gyönyörködj a legszebb panorámákban!

Dia

Durdle DoorA tengerbe kúszó, de a szárazföldbe kapaszkodó hatalmas mészkőkapu, a végtelen víz, a parti föveny és az aranyló mezők egyedülálló látványt nyújtanak. Érdemes mindezért legalább egyszer ellátogatni az angliai Jura-partra, a mitikus Dorsetbe.

Durdle Door

A tengerbe kúszó, de a szárazföldbe kapaszkodó hatalmas mészkőkapu, a végtelen víz, a parti föveny és az aranyló mezők egyedülálló látványt nyújtanak. Érdemes mindezért legalább egyszer ellátogatni az angliai Jura-partra, a mitikus Dorsetbe.

Dia

Grand CanyonA világhírű Nagy Szurdok az egyesült államokbeli Arizonában uralja a tájat vörös szikláival mintegy 446 kilométer hosszan. A Colorado-folyó által létrehozott különös, földöntúli táj szinte minden magaslati pontról más, de ugyanolyan felejthetetlen látványt nyújt.Kapcsolódó cikk:A világ 5 elképesztő, földöntúli tája »

Grand Canyon

A világhírű Nagy Szurdok az egyesült államokbeli Arizonában uralja a tájat vörös szikláival mintegy 446 kilométer hosszan. A Colorado-folyó által létrehozott különös, földöntúli táj szinte minden magaslati pontról más, de ugyanolyan felejthetetlen látványt nyújt.

Kapcsolódó cikk:
A világ 5 elképesztő, földöntúli tája »

Dia

Macchu PichuAz UNESCO Világörökség részét képező perui inka romváros az ősi világ hangulata miatt is különleges atmoszférát tudhat magának, nem beszélve az Andok felhőkbe nyúló, csaknem 2500 méteres csúcsairól, valamint a világtól való elszigeteltség nyugalmáról.

Macchu Pichu

Az UNESCO Világörökség részét képező perui inka romváros az ősi világ hangulata miatt is különleges atmoszférát tudhat magának, nem beszélve az Andok felhőkbe nyúló, csaknem 2500 méteres csúcsairól, valamint a világtól való elszigeteltség nyugalmáról.

Dia

Hong Kong Hong Kong, mely Kína és egyben a világ egyik legsűrűbben lakott területe, színes felhőkarcolóival és különleges szépségű partszakaszaival olyan, mintha egy sci-fi díszlete volna. Bár a város a Viktória-csúcsról nappal is különleges látványt nyújt, este nyolc után megjelenő neon- és lézerfényeit sem szabad kihagyni.

Hong Kong

Hong Kong, mely Kína és egyben a világ egyik legsűrűbben lakott területe, színes felhőkarcolóival és különleges szépségű partszakaszaival olyan, mintha egy sci-fi díszlete volna. Bár a város a Viktória-csúcsról nappal is különleges látványt nyújt, este nyolc után megjelenő neon- és lézerfényeit sem szabad kihagyni.

Dia

NaeroyfjordA mintegy egymillió évvel ezelőtt keletkezett norvégiai természeti képződmény egyike a világ leghosszabb és legmélyebb fjordjainak. Különleges látványához a hatalmas sziklákon túl a sajátos fényviszonyok is hozzájárulnak: a mintegy 1500 méteres hegyek a téli hónapokban nem sok fényt engednek a vízfelszín közelébe.Kapcsolódó cikk:3 hely, amit látnod kell! »

Naeroyfjord

A mintegy egymillió évvel ezelőtt keletkezett norvégiai természeti képződmény egyike a világ leghosszabb és legmélyebb fjordjainak. Különleges látványához a hatalmas sziklákon túl a sajátos fényviszonyok is hozzájárulnak: a mintegy 1500 méteres hegyek a téli hónapokban nem sok fényt engednek a vízfelszín közelébe.

Kapcsolódó cikk:
3 hely, amit látnod kell! »

Dia

VernazzaCinque Terre, vagyis Öt Föld az olasz tengerpart egy egyenetlen, ám annál varázsosabb szakasza Liguria tartományban. Területéhez öt festői falu tartozik, mely sziklákra épített, színes házairól híres. Ilyen Vernazza is, melyről, ha a magasból megpillantja, az utazó könnyen gondolhatja úgy: ez az a hely, ahol érdemes élni.

Vernazza

Cinque Terre, vagyis Öt Föld az olasz tengerpart egy egyenetlen, ám annál varázsosabb szakasza Liguria tartományban. Területéhez öt festői falu tartozik, mely sziklákra épített, színes házairól híres. Ilyen Vernazza is, melyről, ha a magasból megpillantja, az utazó könnyen gondolhatja úgy: ez az a hely, ahol érdemes élni.

Dia

Dover partjaiDover az öreg kontinenshez legközelebb fekvő nagy-britanniai város, melynek partjairól tiszta időben látni lehet a távolban kirajzolódó francia Calais szirtjeit. A doveri híres fehér mészkőszikláknak köszönheti Anglia az Albion nevet is.

Dover partjai

Dover az öreg kontinenshez legközelebb fekvő nagy-britanniai város, melynek partjairól tiszta időben látni lehet a távolban kirajzolódó francia Calais szirtjeit. A doveri híres fehér mészkőszikláknak köszönheti Anglia az Albion nevet is.

Dia

New YorkLegyen nappal vagy épp éjszaka, a város, mely sohasem alszik, felhőkarcoló-dzsungelével, a Central Park zöldjével és a Manhattant körbeölelő vízzel lenyűgöző látványt nyújt. Különösen a Rockefeller Center tetejéről.

New York

Legyen nappal vagy épp éjszaka, a város, mely sohasem alszik, felhőkarcoló-dzsungelével, a Central Park zöldjével és a Manhattant körbeölelő vízzel lenyűgöző látványt nyújt. Különösen a Rockefeller Center tetejéről.

Dia

Gulfoss-vízesésAz Izland délnyugati részén, a Hvítá-folyó kanyonjában található Gulfoss-vízesés látványa az azt körülvevő fortyogó vízoszlopokkal és gejzírekkel egyszerre fenséges, félelmetes és hihetetlen. A vízesés az északi ország legnépszerűbb turistalátványosságának számít.Kapcsolódó cikk:A világ 5 legszebb vízesése »

Gulfoss-vízesés

Az Izland délnyugati részén, a Hvítá-folyó kanyonjában található Gulfoss-vízesés látványa az azt körülvevő fortyogó vízoszlopokkal és gejzírekkel egyszerre fenséges, félelmetes és hihetetlen. A vízesés az északi ország legnépszerűbb turistalátványosságának számít.

Kapcsolódó cikk:
A világ 5 legszebb vízesése »

Dia

Shannan, TibetA Tibet délkeleti részén fekvő Shannan Tartomány e terület és nép kultúrájának bölcsője. Az elszórt monostorok által közvetített értékek mellett a 3600 méterrel a tenger szintje fölé magasodó hegyek és a közöttük megbúvó csendes vizek nyújtotta csodálatos látvány miatt is érdemes felkeresni a vidéket.

Shannan, Tibet

A Tibet délkeleti részén fekvő Shannan Tartomány e terület és nép kultúrájának bölcsője. Az elszórt monostorok által közvetített értékek mellett a 3600 méterrel a tenger szintje fölé magasodó hegyek és a közöttük megbúvó csendes vizek nyújtotta csodálatos látvány miatt is érdemes felkeresni a vidéket.

Dia

Rio de JaneiroBrazília legismertebb városát egyben az ország egyik legszebb helyének is tartják. Nemcsak a vérforraló Copacabana, a Cukorsüveg-hegy és a Megváltó Krisztus szobra miatt érdemes idelátogatni, de a Corcovado-hegy miatt is, mely lélegzetelállító panorámaként tárja az utazó elé mindezt.Kapcsolódó cikk:A világ 4 legerotikusabb strandja »

Rio de Janeiro

Brazília legismertebb városát egyben az ország egyik legszebb helyének is tartják. Nemcsak a vérforraló Copacabana, a Cukorsüveg-hegy és a Megváltó Krisztus szobra miatt érdemes idelátogatni, de a Corcovado-hegy miatt is, mely lélegzetelállító panorámaként tárja az utazó elé mindezt.

Kapcsolódó cikk:
A világ 4 legerotikusabb strandja »

Dia

Ngorongoro CraterA Tanzániában található kráter valójában egy hatalmas, önmagába omlott vulkáni kaldera, mely egyben a Föld legnagyobb egyben maradt, kihűlt, száraz kalderája. Különlegességét helyenként csaknem 2500 méter magas pereme, egyedülálló panorámája, nem utolsósorban pedig rendkívül gazdag állatvilága adja.

Ngorongoro Crater

A Tanzániában található kráter valójában egy hatalmas, önmagába omlott vulkáni kaldera, mely egyben a Föld legnagyobb egyben maradt, kihűlt, száraz kalderája. Különlegességét helyenként csaknem 2500 méter magas pereme, egyedülálló panorámája, nem utolsósorban pedig rendkívül gazdag állatvilága adja.

Dia

SnowdoniaE legmagasabb hegye után elkeresztelt walesi táj egyben Nagy-Britannia második legnagyobb, több mint kétezer négyzetkilométer területű nemzeti parkja. A hegycsúcsok, a tavak, folyók és a tengerpart szépségét a hegyek és felhők találkozása, valamint a vastag fellegeken olykor átszűrődő napfény teszi még különlegesebbé.

Snowdonia

E legmagasabb hegye után elkeresztelt walesi táj egyben Nagy-Britannia második legnagyobb, több mint kétezer négyzetkilométer területű nemzeti parkja. A hegycsúcsok, a tavak, folyók és a tengerpart szépségét a hegyek és felhők találkozása, valamint a vastag fellegeken olykor átszűrődő napfény teszi még különlegesebbé.

Dia

Golden Gate BridgeJellegzetes sorházai és törésvonala mellett a kaliforniai San Francisco vörösen izzó, szeles hídjáról is híres. Egyedülálló élményben lehet része az ideutazónak, ha a Golden Gate-et a Hawk Hill egy csendes parkjából szemléli, miközben az óceán fuvallata csipkedi az arcát.

Golden Gate Bridge

Jellegzetes sorházai és törésvonala mellett a kaliforniai San Francisco vörösen izzó, szeles hídjáról is híres. Egyedülálló élményben lehet része az ideutazónak, ha a Golden Gate-et a Hawk Hill egy csendes parkjából szemléli, miközben az óceán fuvallata csipkedi az arcát.

Dia

WengenAz Eiger, a Mönch és a Jungfrau hegycsúcsok lába közé ékelődő svájci üdülőfalu bővelkedik természeti szépségekben. Szinte mindenhonnan lenyűgöző a kilátás, a falu emellett egyike a világ legcsendesebb helyeinek. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült.Kapcsolódó cikk:3 kihagyhatatlan hely Európában »

Wengen

Az Eiger, a Mönch és a Jungfrau hegycsúcsok lába közé ékelődő svájci üdülőfalu bővelkedik természeti szépségekben. Szinte mindenhonnan lenyűgöző a kilátás, a falu emellett egyike a világ legcsendesebb helyeinek. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült.

Kapcsolódó cikk:
3 kihagyhatatlan hely Európában »

Dia

AnacapriA Kék Barlangról híres mesés olasz város Campania régióban, Capri szigetének legmagasabb pontján fekszik. Kristálytiszta vizű, türkiz öblei, sziklás partvonala és a környező szirtek a Solero-hegy kilátópontjairól még lenyűgözőbb látványt nyújtanak.

Anacapri

A Kék Barlangról híres mesés olasz város Campania régióban, Capri szigetének legmagasabb pontján fekszik. Kristálytiszta vizű, türkiz öblei, sziklás partvonala és a környező szirtek a Solero-hegy kilátópontjairól még lenyűgözőbb látványt nyújtanak.
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: