A világ 15 legszebb őszi tája
Kíváncsi vagy, a világ mely részein a leggyönyörűbb az ősz?

Dia

New England, USAAz Egyesült Államok északkeleti partvidékén található New England a világ leghíresebb őszi színkavalkádját tárja az utazó elé szeptember és november között. A vibráló színorgia többek között annak is köszönhető, hogy a vidék fái és erdői igen változatos képet mutatnak, az egyes típusok levelei pedig eltérő vegyi összetétellel, ezáltal ősszel a legkülönfélébb színekkel rendelkeznek.

New England, USA

Az Egyesült Államok északkeleti partvidékén található New England a világ leghíresebb őszi színkavalkádját tárja az utazó elé szeptember és november között. A vibráló színorgia többek között annak is köszönhető, hogy a vidék fái és erdői igen változatos képet mutatnak, az egyes típusok levelei pedig eltérő vegyi összetétellel, ezáltal ősszel a legkülönfélébb színekkel rendelkeznek.

Dia

Júliai-Alpok, SzlovéniaA nevét Julius Cézárról kapó olasz-szlovén hegyvonulat olyan varázslatos tájakat foglal magában, mint Bled vagy éppen Bohinj, melyek bűbájos, sziklák által körülzárt, kristálytiszta tavaikról híresek. Különleges hangulata miatt e vidéket ősszel különösen érdemes felkeresni.

Júliai-Alpok, Szlovénia

A nevét Julius Cézárról kapó olasz-szlovén hegyvonulat olyan varázslatos tájakat foglal magában, mint Bled vagy éppen Bohinj, melyek bűbájos, sziklák által körülzárt, kristálytiszta tavaikról híresek. Különleges hangulata miatt e vidéket ősszel különösen érdemes felkeresni.

Dia

 	Berchtesgaden, Németország  	Az Alpok hegyei és völgyei által birtokolt Berchtesgaden Nemzeti Park mesebeli tájai az osztrák határtól nem messze találhatóak. Varázslatos őszi színei mellett a bajor Alpok e gyöngyszeme Németország harmadik legmagasabb hegyét is magáénak tudhatja.  	Kapcsolódó galéria: 	Őszi kirándulóhelyek itthon »

Berchtesgaden, Németország

Az Alpok hegyei és völgyei által birtokolt Berchtesgaden Nemzeti Park mesebeli tájai az osztrák határtól nem messze találhatóak. Varázslatos őszi színei mellett a bajor Alpok e gyöngyszeme Németország harmadik legmagasabb hegyét is magáénak tudhatja.

Kapcsolódó galéria:
Őszi kirándulóhelyek itthon »

Dia

 	Quarten, Svájc  	A St. Gallen kantonban található bájos svájci település egyedülálló hangulatához a tóvidék és a hegyek épp úgy hozzájárulnak, mint a csend és a nyugalom, mely a tájat uralja. Az ősszel arany- és rézszínekbe öltöző vidéket minden évszakban érdemes felfedezni.  	Kapcsolódó cikk: 	Gyönyörű őszi háttérképek »

Quarten, Svájc

A St. Gallen kantonban található bájos svájci település egyedülálló hangulatához a tóvidék és a hegyek épp úgy hozzájárulnak, mint a csend és a nyugalom, mely a tájat uralja. Az ősszel arany- és rézszínekbe öltöző vidéket minden évszakban érdemes felfedezni.

Kapcsolódó cikk:
Gyönyörű őszi háttérképek »

Dia

Kancamagus Highway, USAA varázslatos panoráma által végigkísért, a White Mountains hegyvidéki területét átszelő, 55 kilométer hosszú út New Hampshire-ben várja mindazokat, akiket újra és újra képes elvarázsolni az őszi természet. Október környékén a helyiek által csak levéllesőnek nevezett, színes lombokban gyönyörködő turisták gyakran okoznak torlódást.

Kancamagus Highway, USA

A varázslatos panoráma által végigkísért, a White Mountains hegyvidéki területét átszelő, 55 kilométer hosszú út New Hampshire-ben várja mindazokat, akiket újra és újra képes elvarázsolni az őszi természet. Október környékén a helyiek által csak levéllesőnek nevezett, színes lombokban gyönyörködő turisták gyakran okoznak torlódást.

Dia

 	Lake District, Nagy-Britannia  	A körülbelül 55 kilométer hosszú tóvidék Anglia északnyugati részén, Cumbria megyében található. A hegyeknek és temérdek kisebb nagyobb tónak otthont adó, kedvelt kiránduló- és pihenőhely csodaszép vidéke ihlette meg a 19. század híres angol tavi költőit is.

Lake District, Nagy-Britannia

A körülbelül 55 kilométer hosszú tóvidék Anglia északnyugati részén, Cumbria megyében található. A hegyeknek és temérdek kisebb nagyobb tónak otthont adó, kedvelt kiránduló- és pihenőhely csodaszép vidéke ihlette meg a 19. század híres angol tavi költőit is.

Dia

Blue Ridge Parkway, USAA 755 kilométeren át haladó Blue Ridge Parkway az utat végigkísérő festői tájaknak köszönheti népszerűségét. Az ősszel különösen gyönyörű útvonal a Blue Ridge hegyvonulat mellett halad el, mely a híres Appalache-hegység része.

Blue Ridge Parkway, USA

A 755 kilométeren át haladó Blue Ridge Parkway az utat végigkísérő festői tájaknak köszönheti népszerűségét. Az ősszel különösen gyönyörű útvonal a Blue Ridge hegyvonulat mellett halad el, mely a híres Appalache-hegység része.

Dia

 	Laurentian Mountains, Kanada  	A Laurentian vidéke megkapó szépségű hegyvidéki táj, mely ősszel az egész világon egyedülálló, tarka levélgúnyába öltözik. Ezt éves fesztiváljukkal is megünneplik a helyiek: a Színek Szimfóniája Fesztivál során a látogatók gondolából csodálhatják meg a természet színeit.  	Kapcsolódó cikk: 	7 gyönyörű magyar hely ősszel »

Laurentian Mountains, Kanada

A Laurentian vidéke megkapó szépségű hegyvidéki táj, mely ősszel az egész világon egyedülálló, tarka levélgúnyába öltözik. Ezt éves fesztiváljukkal is megünneplik a helyiek: a Színek Szimfóniája Fesztivál során a látogatók gondolából csodálhatják meg a természet színeit.

Kapcsolódó cikk:
7 gyönyörű magyar hely ősszel »

Dia

Coconico National Forest, USAA kivételes vadvilágáról, érintetlen tájairól és tengerszemeiről híres Coconico Nemzeti Erdő több mint 7500 négyzetkilométeren terül el Arizona északi részén. Az erdő lombjai ősszel a vörös, a sárga és az arany megannyi árnyalatában pompáznak.

Coconico National Forest, USA

A kivételes vadvilágáról, érintetlen tájairól és tengerszemeiről híres Coconico Nemzeti Erdő több mint 7500 négyzetkilométeren terül el Arizona északi részén. Az erdő lombjai ősszel a vörös, a sárga és az arany megannyi árnyalatában pompáznak.

Dia

Brassó, RomániaAz Erdély délkeleti részén, a Kárpát-kanyarban található szász város békés, kissé melankolikus hangulatát az őszi színek csak tovább fokozzák. A környék ilyenkor, elsősorban a várost övező magaslatoknak, illetve az azokat borító erdőknek köszönhetően ezer színben pompázik.

Brassó, Románia

Az Erdély délkeleti részén, a Kárpát-kanyarban található szász város békés, kissé melankolikus hangulatát az őszi színek csak tovább fokozzák. A környék ilyenkor, elsősorban a várost övező magaslatoknak, illetve az azokat borító erdőknek köszönhetően ezer színben pompázik.

Dia

Black Hills, USAAz Észak-Amerikában található, a Sziklás-hegység különálló részét képező, elszigetelt hegyvidéki terület valódi vadnyugati hangulatot idéz. A változatos természeti formák egykor aranyásók lakta, vad tájait őszi színeik teszik meghittebbé.

Black Hills, USA

Az Észak-Amerikában található, a Sziklás-hegység különálló részét képező, elszigetelt hegyvidéki terület valódi vadnyugati hangulatot idéz. A változatos természeti formák egykor aranyásók lakta, vad tájait őszi színeik teszik meghittebbé.

Dia

 	Columbia River Gorge, USA  	A Columbia-folyó különösen védett területnek számító szurdokvölgye az Egyesült Államok északnyugati részén húzódik. Az olykor 1200 méter mély és 130 kilométer hosszú völgy a vadregényes természet mellett vízeséseiről híres, melyek környéke ősszel különösen gyönyörű.

Columbia River Gorge, USA

A Columbia-folyó különösen védett területnek számító szurdokvölgye az Egyesült Államok északnyugati részén húzódik. Az olykor 1200 méter mély és 130 kilométer hosszú völgy a vadregényes természet mellett vízeséseiről híres, melyek környéke ősszel különösen gyönyörű.

Dia

Cabot Trail, KanadaA látványos tájakon elhaladó kanadai autóút Új-Skócia tartományban húzódik, mintegy 298 kilométer hosszan. Az út csodás tavakat, folyókat, hegyeket, ősszel pedig végeláthatatlan, sárgán és narancssárgán pompázó lombokat tár az utazó elé.

Cabot Trail, Kanada

A látványos tájakon elhaladó kanadai autóút Új-Skócia tartományban húzódik, mintegy 298 kilométer hosszan. Az út csodás tavakat, folyókat, hegyeket, ősszel pedig végeláthatatlan, sárgán és narancssárgán pompázó lombokat tár az utazó elé.

Dia

Devil’s Lake State Park, USAA Wisconsinban található, több mint 3700 hektáros állami park, mely elsősorban 150 méter mély gleccsertaváról híres, kiváló célpont a hegymászás, a túrák, a kempingezés és a vadregényes tájak szerelmeseinek. A parkot évente több mint egy millióan keresik fel - a mesebeli színek révén ősszel legalább annyian, mint a nyári hónapokban.

Devil’s Lake State Park, USA

A Wisconsinban található, több mint 3700 hektáros állami park, mely elsősorban 150 méter mély gleccsertaváról híres, kiváló célpont a hegymászás, a túrák, a kempingezés és a vadregényes tájak szerelmeseinek. A parkot évente több mint egy millióan keresik fel - a mesebeli színek révén ősszel legalább annyian, mint a nyári hónapokban.

Dia

 	Cotswolds, Nagy-Britannia  	Az Anglia középnyugati részén található terület a vérbeli brit vidéket testesíti meg, annak apró, idilli falvaival, tanyáival, természetességével, barátságos, nyugodt életstílusával. A vidéket tavasszal és nyáron uraló buja zöld mezőket csak az ősszel sárgába, narancsba és vörösbe forduló táj látványa képes felülmúlni.

Cotswolds, Nagy-Britannia

Az Anglia középnyugati részén található terület a vérbeli brit vidéket testesíti meg, annak apró, idilli falvaival, tanyáival, természetességével, barátságos, nyugodt életstílusával. A vidéket tavasszal és nyáron uraló buja zöld mezőket csak az ősszel sárgába, narancsba és vörösbe forduló táj látványa képes felülmúlni.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: