A 4 leggyönyörűbb tóparti strand

Szerintünk

Ha egy kis vízparti ejtőzésre vágysz, nem kell messzire menned. A legjobb strandokat szeretnéd megtalálni? Segítünk!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár külföldön nyaralsz, akár az országhatárokon belül, a nyár elengedhetetlen kellékei a strandok. De hullámfürdő és élménymedence ide vagy oda, a legklasszikusabb és legteljesebb kikapcsolódást még mindig a természet közelsége és a füves-fövenyes tópart jelenti.

Ráadásul ehhez egyáltalán nem kell külföldre utaznod, hiszen nem véletlenül nevezik kis hazánkat a vizek országának. Legyen szó lángosról, vízisport-lehetőségekről, óriáscsúszdáról és távoli gyerekzsivajról, netán nyugodt és békés feltöltődésről, a számos tóparti strand között mindenképp megtalálod az igazán neked valót. Hogy megkönnyítsük kicsit a dolgodat, eláruljuk, nekünk melyek a kedvenceink!

Pálma kedvence: Kunfehértó

Ha pihenni szeretnék, vagy egyszerűen csak vízre és napsütésre vágyom, akkor nem is jöhet szóba más, mint Kunfehértó. Ez a kis falu Bács-Kiskun megye déli részén található, nagyjából húsz kilométerre Kiskunhalastól. A falu maga is csodálatos, de a központjától három kilométerre fekvő Fehértó a szabad stranddal és az üdülőterülettel a legjobb hely, ha szeretnék kikapcsolódni.

A tó eredetileg természetes tó, ám jó részét néhány évtizeddel ezelőtt leválasztották, a fürdőzésre alkalmas részét pedig azóta rendszeresen töltik, és egyben folyamatosan ügyelnek a víz minőségére. Így bátran lehet fürödni benne, ha azonban valaki inkább napozni vágyik, annak is érdemes Fehértóra látogatnia, hiszen tökéletesen kiépített és ápolt füves-fás partja kiváló hely arra, hogy az ember pihenés közben barnuljon is egy kicsit. És amilyen olcsó a belépő, olyan alacsonyak az árak is, így itt aztán senkinek nem kell megvonnia magától a lángost vagy a palacsintát - mellesleg nem is érdemes.

Juli kedvence: Zamárdi

Zamárdi partja a kedvencem. Nem feltétlenül azért, mert a legtutibb, inkább azért, mert kellemes emlékek kötnek hozzá. Nem fizetős strand, hatalmas füves területtel.

Múlt évben jártam ott hosszú idő után újra, és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire megújították a partot. Különböző vízparti sportolási lehetőségek várják az odalátogatókat, és persze különféle éttermek, új szálláslehetőségek tömkelege, közvetlenül a vízparton. Mivel azonban a déli partról van szó, leginkább kisgyermekes családoknak ajánlom. A víz nem mélyül gyorsan, így az úszni vágyók bemelegítés és levezetés gyanánt vízisétázhatnak.

Ági kedvence: Zánka

Nagy szerelmem a Balaton. Az északi parton nyaralok immár 29 éve. A zánkai strand ezért is a kedvencem. A strandnak nem hivatalosan két része van, az első és a hátsó, amit régen a csúszda választott ketté. A standolásra kialakított partszakasz elég nagy, legalább fél kilométer hosszú, kellemes, füves tér, sok fával, így forró napokon sem kell megaszalódni. Nem tudom, miért, de mindig a hátsó részen sütkérezünk a családdal. Minden megtalálható, ami egy strandon kell, a vízen kívül természetesen. Büfék, strandröplabdapálya, hinták és homokozó a gyerekeknek, szabadtéri zuhanyzók, nyilvános WC-k és zárt zuhanyzók, amiknél külön jó pont, hogy mindig tiszták, és mindig van WC-papír.

A büfések kedvesek, és a belépő is olcsó. Az igazán apróknak pedig ingyen van. Este hattól szabad a pálya, így az éjszakai fürdőzés már nem kerül pénzbe.

Lilla kedvence: Badacsonytomaj

Mióta az eszemet tudom, egy nyaram sem telt el a Balaton nélkül, így volt alkalmam jó pár strandot megismerni és persze nem egy szép emléket begyűjteni. Az utóbbi években azonban Badacsonytomaj az, ami igazán közel áll a szívemhez.

Kevés olyan helyet ismerek az országban, ami annyira hangulatos és barátságos lenne nyáron, mint ez a szőlőhegyeiről és finom borairól ismert kis falu, nem is beszélve a tomaji partszakaszról, ami azoknak fog igazán tetszeni, akik a nagy és zsúfolt strandok helyett a csendesebb és családiasabb kikapcsolódást kedvelik. A füves és homokos parttal rendelkező badacsonytomaji strand mintegy 10 ezer négyzetméteren terül el, és néhány éve megújult környezetben várja a pihenni és fürdeni vágyókat.

A strand egy része napos, viszont bőven talál árnyas, fás területet az is, aki nem a napozás miatt megy ki a partra. Számos vízi és szárazföldi sporteszközt lehet bérelni, és a gyerekek sem fognak unatkozni a játszótereknek, illetve az animátoroknak és játékos programjaiknak köszönhetően. A büfék hangulatosak, és a balatoni árakhoz képest nem is olyan drágák, mint ahogy maga a strandbelépő sem. A strand reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva, de hattól már nem kell belépőt váltani.

Ezt is szeretjük